, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

ΣΟΚ: Δέκα αποκεφαλισμένες θαλάσσιες χελώνες στη Νάξο

Δέκα νεκρές αποκεφαλισμένες θαλάσσιες χελώνες έχουν εντοπίσει τους τελευταίους δύο μήνες τόσο το Λιμεναρχείο όσο και ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, στην περιοχή της Νάξου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.
«Πιστεύουμε πως το ποσοστό των νεκρών χελωνών χωρίς κεφάλι στην ίδια περιοχή (παραλία Πλάκας) είναι αρκετά μεγάλο για να είναι σύμπτωση» σημειώνει ο Σύλλογος τονίζοντας πως από το φωτογραφικό υλικό που τους απεστάλη δεν φαίνεται να υπάρχει προχωρημένη σήψη στις περισσότερες των περιπτώσεων, που να δικαιολογεί την έλλειψη κεφαλιού.
«Σε συνέχεια του θλιβερού περιστατικού που έγινε την θερινή περίοδο 2016», συνεχίζει η ανακοίνωση, «όπου εντοπίστηκε θαλάσσια χελώνα δεμένη με τσιμέντο ώστε να μην μπορεί να ανέβει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει, η σκόπιμη θανάτωση θαλασσίων χελωνών δείχνει να έχει εξελιχθεί στον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό των ζώων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.