, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΣΥΡΙΖΑία αυτοδιοικητική ζητά από Σπίρτζη να επισπεύσει τη δημιουργία δημόσιου οργανισμού για τις συγκοινωνίες

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη» του δήμου Θεσσαλονίκης καλεί τη διοίκηση του ΟΑΣΘ “να πάψει να παίζει παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων και να προχωρήσει σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην εξόφληση των δεδουλευμένων τους” όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
“Η στάση της διοίκησης του ΟΑΣΘ προκαλεί καθημερινά μεγάλη ταλαιπωρία σε χιλιάδες συμπολίτες μας” λέει στην ίδια ανακοίνωση.
Ζητάει επίσης να σταματήσει άμεσα η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που δείχνει έλλειψη στοιχειώδους αλληλεγγύης στους χιλιάδες εργαζόμενους στην ευρύτερη μητροπολιτική Θεσσαλονίκη. Τέλος καλεί το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών να επισπεύσει την υλοποίηση του σχεδίου για το δημόσιο οργανισμό αστικών συγκοινωνιών. Οι δε Δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να συμμετέχουν στον υπό σύσταση φορέα/πάροχο, όπως σε πολλές σύγχρονες ανεπτυγμένες πόλεις.
Σημειώνεται πως επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” είναι η Ρία Καλφακάκου, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.