, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στα θρανία 12 προσφυγόπουλα από Συρία και Αφγανιστάν

prosfuges-pamak2
Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης ενεγράφησαν και φοιτούν από την Τετάρτη δώδεκα παιδιά από τη Συρία και το Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με το Έθνος, τα δώδεκα προσφυγόπουλα, που φιλοξενούνται στη δομή αλληλεγγύης του πρώην ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης, δεν εντάχθηκαν σε απογευματινές Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ), αλλά εισήλθαν στα κανονικά πρωινά τμήματα του σχολείου, μαζί με τους Έλληνες μαθητές, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες που προβλέπονται για κάθε παιδί στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
«Είχαν μαζί τους τα βιβλιάρια υγείας, βεβαιώσεις του ΕΟΠΠΥ και έγγραφες αιτήσεις των γονέων τους που τα συνόδευσαν στο σχολείο και ήταν πολύ χαρούμενοι. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από άλλους γονείς αλλά κι αν υπάρξει στη συνέχεια, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις αναγκαίες διαβεβαιώσεις» δήλωσε στην εφημερίδα Έθνος» η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Κατερίνα Στρατάκη.
Τα προσφυγόπουλα θα παρακολουθούν τα περισσότερα από τα μαθήματα, ενώ θα ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε μικρά τμήματα.
«Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν άλλα 18 παιδιά, που φιλοξενούνται στο πρώην ΠΙΚΠΑ και σε ξενώνες, τα οποία θα ενταχθούν κανονικά στο 11ο και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο της Μυτιλήνης» πρόσθεσε η κ. Στρατάκη.
Σε ό,τι αφορά τα παιδιά που διαμένουν στο hotspot της Μόριας και στη δημοτική δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ, θα ενταχθούν σε απογευματινά τμήματα ΔΥΕΠ, που θα εφαρμοστούν στο επόμενο διάστημα, μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής και των εμβολιασμών. Την περασμένη εβδομάδα ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι συντονιστές που θα αναλάβουν την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα σχολεία στα οποία θα εφαρμοστεί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.