, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στον "χορό" των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Χαλκιδικής

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε στις 22.30 η  συγκέντρωση των αγροτών της Χαλκιδικής στο κλειστό θέατρο Ν.Μουδανιών, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και η συμμετοχή των αγροτών του νομού στις κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται.
Αποφασίστηκε λοιπόν ένας κοινός αγώνας των αγροτών σε επίπεδο Χαλκιδικής. “Aπό κάθε χωριό βγήκε επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει τις επόμενες μέρες τη συμμετοχή που θα υπάρχει από την κάθε περιοχή ξεχωριστά” ανέφερε στο halkidikinews.gr o πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων, Βαγγέλης Μισαηλίδης.
Στη συνέχεια την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου θα συγκεντρωθούν όλοι οι αγρότες σε ένα σημείο που θα αποφασιστεί με τα αγροτικά τους μηχανήματα, ενώ μεγάλη είναι η πιθανότητα για κάθοδο των Χαλκιδικιωτών αγροτών στην Θεσσαλονίκη.
Όπως επισημάνθηκε από τους αγρότες στην συνάντηση των Ν.Μουδανιών το υπερβολικό κόστος παραγωγής με αυξημένο ΦΠΑ στα εφόδια στο 24% από 13% (φυτοφάρμακα – αγροτικά εφόδια,  το αυξημένο κόστος στο πετρέλαιο και στο ρεύμα και  οι πολύ χαμηλές τιμές των προϊόντων έχουν «γονατίσει» τον κλάδο. Όπως επισημάνθηκε η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και το νέο φορολογικό θα εξοντώσουν τους αγρότες οικονομικά και οδηγούνται σε αφανισμό.
Πάντως, οι αγρότες απ’ όλη την Μακεδονία είναι αποφασισμένοι να κατεβούν στους δρόμους με νέες κινητοποιήσεις από Δευτέρα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.