, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Στόχος μας η ανάπλαση και της Παλιάς Παραλίας"

“Η θετική εμπειρία της χρήσης της Νέας Παραλίας για λόγους άθλησης και ψυχαγωγίας αποτελεί κοινό τόπο όλων των Θεσσαλονικέων. Η αναπλασμένη Νέα Παραλία είναι κατεξοχήν παράδειγμα δημόσιου χώρου, που οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης απολαμβάνουν όλες τις εποχές του χρόνου…”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSAmed, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εμφανίζεται να δηλώνει σχετικά με την αναπλασμένη Νέα Παραλία ότι «Δεν μου αρέσει πάρα πολύ, ήταν έργο του προκατόχου μου». Στην πραγματικότητα όμως -όπως τονίζει το γραφείο δημάρχου- ο Γιάννης Μπουτάρης διευκρίνισε στον δημοσιογράφο, ο οποίος είχε την εντύπωση ότι πρόκειται για «έργο Μπουτάρη», ότι το έργο ξεκίνησε επί των ημερών της Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου και ολοκληρώθηκε επί των ημερών της δικής του Διοίκησης.

“Ακολούθως πρόσθεσε την πάγια θέση του (που έχει διατυπώσει πολλές φορές δημοσίως και από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου) ότι ο σχεδιασμός της Νέας Παραλίας δεν είναι ικανοποιητικός συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της σχέσης της πόλης με τη θάλασσα, καθώς δεν επιτρέπει την κάθοδο στη θάλασσα με σκάλες ή με μικρές αποβάθρες, σημειώνοντας ότι αυτές ήταν οι κατευθυντήριες γραμμές της τότε δημοτικής διοίκησης κατά τη διεξαγωγή του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Πρόσθεσε ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί.

Ο κ. Μπουτάρης συμπλήρωσε ότι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σκοπεύει να προβεί στην ανάπλαση και της Παλιάς Παραλίας, αλλά και του τμήματος της Νέας Παραλίας από το Μέγαρο Μουσικής έως και τον Κελάριο Κόλπο και σημείωσε ότι στόχος της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να στραφεί επιτέλους η πόλη προς την θάλασσα, αντί να της έχει στραμμένη την πλάτη.

Προς αποφυγή περαιτέρω παρερμηνειών, υπενθυμίζεται ότι η διεκδίκηση, διαφύλαξη και ανάδειξη του δημόσιου χώρου, σημαντικό τμήμα του οποίου αποτελεί η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, αποτελούν κεντρικά στοιχεία του προγράμματος με το οποίο η «Πρωτοβουλία» κέρδισε στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 και του 2014 και υλοποιείται μέσα από πλήθος δράσεων, πρωτοβουλιών και έργων του Δήμου.

Με αφορμή αυτήν την παρερμηνεία, ο Γιάννης Μπουτάρης σημειώνει σχετικά: «Η θετική εμπειρία της χρήσης της Νέας Παραλίας για λόγους άθλησης και ψυχαγωγίας αποτελεί κοινό τόπο όλων των Θεσσαλονικέων. Η αναπλασμένη Νέα Παραλία είναι κατεξοχήν παράδειγμα δημόσιου χώρου, που οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης απολαμβάνουν όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι ένα νέο τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφίες της έχουν αξιοποιηθεί σε τουριστικούς οδηγούς και δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ. Για τη Διοίκησή μας, η παράδοση της αναπλασμένης Νέας Παραλίας συνδέθηκε με την πιλοτική πεζοδρόμηση της Παλιάς Παραλίας, γεγονός που δείχνει την άποψή μας για μια ανθρωποκεντρική πόλη. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη Νέα Παραλία και να την καταστήσουμε σημείο επαφής της πόλης με την θάλασσα. Γι’ αυτό και προβήκαμε στην επιτυχή διεκδίκηση από το ελληνικό δημόσιο της παραχώρησης των εκτάσεών της» καταλήγει η ανακοίνωση του δημάρχου Μπουτάρη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.