, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στον εισαγγελέα η Τατιάνα Στεφανίδου επειδή είπε τον Λαγό …τραμπούκο

Η Τατιάνα Στεφανίδου  το πρωί θα μεταβεί στον εισαγγελέα μετά τη μήνυση του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγού. Την καταδίκη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου προκαλεί η προκλητική ενέργεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής να ζητήσει την αυτώφορη σύλληψη της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου, η οποία αποκάλεσε “τραμπούκο” τον κ. Λαγό, σχολιάζοντας τους τραμπουκισμούς της οργάνωσης σε σχολείο του Περάματος.
Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου από τα επεισόδια σε σχολείο στο Πέραμα μεταξύ χρυσαυγιτών και γονέων. Η παρουσιάστρια χαρακτήρισε «τραμπούκο» τον Γιάννη Λαγό και σχολίασε ότι βιαιοπράγησε εις βάρος δασκάλων και παιδιών. Σημειώνεται ότι το βίντεο που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.
ΝΔ: Θρασύτατοι οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα περιορισμού και πολύ  περισσότερο δίωξης της ελευθερίας του Τύπου. Ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. δεν πρόκειται να περάσει, πόσο μάλλον όταν προέρχεται απο θρασύτατους υπόδικους εκφραστές της Χρυσής Αυγής.
Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία αποτελούν  αδιαπραγμάτευτες αξίες σε κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της».
ΠΑΣΟΚ: Οι φασιστικές μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν
«Φαίνεται ότι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές εξαντλούν τον δήθεν τσαμπουκά τους σε σχολεία και σε δημοσιογράφους. Η νέα Ακροδεξιά επίθεση θα βρει εμπόδιο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Οι φασιστικές μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα, όσοι ακολούθησαν πρόσφατα ίδιες τακτικές, όπως ο Καμμένος,  να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη».
Ποτάμι: Οι ναζιστές διώκουν και δημοσιογράφους
«Είναι το δεύτερο κρούσμα εντολής σύλληψης δημοσιογράφου σε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η Τατιάνα Στεφανίδου ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής. Οι ναζιστές θίχτηκαν από τον χαρακτηρισμό “τραμπούκος” για την τραμπούκικη επίθεση στους στο σχολείο στο Πέραμα.
Είναι καθήκον του δημοκρατικού κόσμου να καταδικάσει τις διώξεις δημοσιογράφων και να σταθεί στο πλευρό τους. Είναι ώρα επιτέλους να αλλάξει ο αναχρονιστικός νόμος περί τύπου τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις διατηρούν. Παράλληλα εκείνοι που προωθούν σχέδια ελέγχου της ενημέρωσης και στοχοποιούν φωνές που τους ασκούν κριτική, πρέπει να προβληματιστούν για τους δρόμους που ανοίγουν».
ΚΙΔΗΣΟ: Το «τραμπούκος» είναι κοσμητικό επίθετο για τον Λαγό
«Ο χρυσαυγίτης υπόδικος βουλευτής Γιάννης Λαγός, υπέβαλε μήνυση κινώντας την διαδικασία του αυτοφώρου εναντίον της δημοσιογράφου κ. Τατιάνας Στεφανίδου, γιατί τον αποκάλεσε αυτό που είναι: “τραμπούκο”.
Για τον συγκεκριμένο, όπως και τους συνυπόδικους του, αυτούς που θεωρούν θεμιτή πράξη την άσκηση βίας σε σχολικούς χώρους για να σταματήσουν την πρόσβαση παιδιών στην ελληνική παιδεία, διαδίδοντας το μίσος και το ρατσισμό τους, ο χαρακτηρισμός της δημοσιογράφου φαντάζει ως κοσμητικό επίθετο παρά εξύβριση».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.