, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνεργασία του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Harvard

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Center of Hellenic Studies) του Πανεπιστημίου Harvard και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζουν στα τέλη Ιανουαρίου μια νέα συνεργασία που αφορά τη χορήγηση ερευνητικών υποτροφιών σε κατόχους διδακτορικού τίτλου από τον Τομέα Κλασικών Σπουδών (Αρχαία Ελληνική Φιλολογία) του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, προκειμένου να συνεχίσουν την ερευνά τους σε μεταδιδακτορικό επίπεδο.

Η συνεργασία αυτή θα υπογραφεί στις 19 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11.00π.μ. στην Αίθουσα Συνεριάσεων Συγκλήτου, από τον Πρύτανη του ΑΠΘ καθηγητή κ. Περικλή Μήτκα και από τον Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών & Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Harvard κ. Gregory Nagy.

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη ο Καθηγητής κ. Gregory Nagy, θα δώσει διάλεξη την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με θέμα «Αποσύνθεση και Επανασύνθεση της Κοινωνίας στην Αρχαϊκή Ελληνική Ποίηση» (“Disintegration and Reintegration of Society in Archaic Greek Poetry”).

Η ομιλία αυτή, που εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων και εκδηλώσεων “Events Series 2017” του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος), θα γίνει σε συνεργασία του Κέντρου με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.