, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτοί που περισσεύουν…

dimosio_1Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται περίπου 3.500 εργαζόμενοι σε τέσσερα υπουργεία που θεωρούνται πλεονάζοντες, την ώρα που η τρόικα πιέζει για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Αυτό που αποφασίστηκε ήταν η γενναία μείωση των δομών και των υπηρεσιών τεσσάρων υπουργείων: Εργασίας, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης με στόχο την καλύτερη λειτουργία με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι οι αλλαγές αυτές δεν οδηγούν σε διαθεσιμότητες καθώς ο σχεδιασμός έγινε με τέτοιον τρόπο ώστε να μην περισσεύουν δημόσιοι υπάλληλοι. Και ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για απολύσεις».

Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις οι πλεονάζοντες υπάλληλοι.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.