, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα -Τη Δευτέρα, μπλόκο σε περιοχή του «Μακεδονία»

Κορυφώνονται σταδιακά οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την Ελλάδα.
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, μετά από δίωρο αποκλεισμό στον οποίο προχώρησαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.
Η εθνική Οδός με κατεύθυνση προς Αθήνα παραμένει κλειστή επ’ αόριστον.

Αγρότες που βρίσκονται στη διασταύρωση Αργυροπουλίου προχώρησαν και σήμερα σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης λίγο μετά τις 18:20, υλοποιώντας την απόφαση τους για δίωρους αποκλεισμούς στο σημείο τις απογευματινές ώρες.

Τη Δευτέρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής θα στήσουν μπλόκο σε περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία».
Την Κυριακή, στις 10 το πρωί θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο της Τρίγλιας, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανίων.
Στα Μάλγαρα το μπλόκο έχει στηθεί στα διόδια ενώ το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα καθοριστεί στη γενική συνέλευση που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου.
Σε τρία σημεία με κατεύθυνση το τελωνείο Προμαχώνα, έχουν σταματήσει οι αστυνομικές δυνάμεις αγρότες και κηνοτρόφους του Νομού Σερρών, που με τα τρακτέρ τους προσπαθούν να φτάσουν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Ανοιχτή για τα οχήματα είναι από τις 20.30 η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, την οποία είχαν κλείσει αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής από τις 12 το μεσημέρι.
Το μπλόκο των Ευζώνων, θα ενισχυθεί μέχρι και την Τρίτη, από αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών Χαλκηδόνας, Γιαννιτσών και άλλων σε Πέλλα και Πιερία, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποί τους.
Στους δρόμους βγαίνουν και οι αγρότες του Αλμυρού Βόλου. 
Θα συμμετάσχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις και θα βγουν τελικά στους δρόμους και οι αγρότες από την περιφέρεια του Αλμυρού, για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους που ήδη έχουν κινητοποιηθεί. Η απόφαση αυτή ελήφθη στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αλμυρού, με συμμετοχή αγροτών από τον Αλμυρό και τον κάμπο Μαγνησίας.Η προσυγκέντρωση των τρακτέρ θα γίνει στα Πλατάνια του Αλμυρού στις 11 το πρωί της προσεχούς Τρίτης.
Η κατάσταση θα εκτιμηθεί την Τρίτη και αναλόγως τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν, ενισχυμένα και με μεγάλο αριθμό από τα χωριά των Φαρσάλων, είτε προς τον κόμβο των Μικροθηβών, είτε προς την Κεφάλωση του Αλμυρού.
Κλειστός είναι και ο κόμβος του Αγίου Δημητρίου, στην Ιονία Οδό. 
Επιπλέον, οι αγρότες συνεχίζουν να κλείνουν καθημερινά την εθνική Πατρών-Κορίνθου (6-8μ.μ.), ενώ κινητοποιήσεις γίνονται και στην Κρήτη.
Παράλληλα, οι αγρότες των Σερρών– που είναι με τα τρακτέρ τους στην Θεσσαλονίκης-Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα- θα επιχειρήσουν ξανά να κατευθυνθούν προς το τελωνείου του Προμαχώνα.
Η δύναμη των αγροτών στον Λευκώνα έχει ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, με τον επικεφαλής να έχει επανειλλημένα τονίσει σε αγρότες και κτηνοτρόφους, ότι οι εντολές τους είναι να μην επιτρέψουν την κατεύθυνση των αγροτών και κτηνοτρόφων στον Προμαχώνα.
Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας αγρότες της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας και δεν εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.
Οι αγρότες της Καστοριάς αποφάσισαν ήδη να στήσουν το μπλόκο τους, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου διευρύνθηκε στα 15 μέλη, από 11 στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις.
με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.