, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Την Τετάρτη μεταφέρθηκε η δίκη για τις ειδικές εντολές του δήμου Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη θα αποφασιστεί εάν θα διεξαχθεί η δίκη για τις ειδικές εντολές πληρωμών τού δήμου Θεσσαλονίκης, υπόθεση που συνδέεται με την περίοδο διοίκησης του τέως δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί μαζί με έναν πρώην αντιδήμαρχο και πέντε υπαλλήλους του κεντρικού δήμου. Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί για σήμερα, αλλά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου εισήχθη, την μετέφερε για μεθαύριο, καθώς προηγούνταν στο πινάκιο άλλες υποθέσεις, που δεν είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το πέρας του ωραρίου της γραμματείας.
Στο επίκεντρο των ειδικών εντολών βρίσκονται οι καταβολές σε πιστωτές του δήμου, χωρίς εντάλματα. Αφορούν την περίοδο 1998-2004 κι άρχισαν να ερευνώνται το 2013, με τη ζημιά για το Δημόσιο να υπολογίζεται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ. Εκτός από τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, στο εδώλιο θα καθίσουν ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών,Αναστάσιος Γερογιάννης και πέντε υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Ο Β. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος αποφυλακίστηκε ως ανάπηρος το περυσινό καλοκαίρι, για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, εμφανίστηκε κανονικά στα δικαστήρια, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Ελένη.
Εκεί βρέθηκε κι ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει στη δίκη ως μάρτυρας. Οπαδοί του Ηρακλή, που με αφορμή υπόθεση οπαδικής βίας -η οποία επρόκειτο να δικαστεί από το ίδιο δικαστήριο- βρέθηκαν έξω από το ακροατήριο, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του νυν δημάρχου τού επιτέθηκαν φραστικά, αλλά το επεισόδιο έληξε αμέσως. Ερωτηθείς σχετικά, από δημοσιογράφους,  ο ίδιος το υποβάθμισε, χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο.
Στο μεταξύ, για αύριο Τρίτη, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο της «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου Θεσσαλονίκης. Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν ως κατηγορούμενοι ο Β. Παπαγεωργόπουλος, ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών (Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης, Θεόδωρος Αθανάσαρος) και 11 δημοτικοί υπάλληλοι.
πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.