, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τι κατέθεσε ο Γιάννης Μπουτάρης στην δίκη για την «Παγία Προκαταβολή»

Στην αταξία που επικρατούσε στα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης επί διοικήσεως του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αλλά και στην παντελή απουσία -κατά την ίδια περίοδο- διαδικασιών ελέγχου, αναφέρθηκαν ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης, με την εξέταση των οποίων συνεχίστηκε για 2η μέρα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη λεγόμενη «Παγία Προκαταβολή».
«Το σύστημα ήταν τέτοιο που εμπόδιζε τους ελέγχους», κατέθεσε από το βήμα του μάρτυρα ο κ. Μπουτάρης και στάθηκε στη μη τήρηση του διπλογραφικού συστήματος, ενώ, σχολιάζοντας τα ελλείμματα που κληρονόμησε από την περίοδο Παπαγεωργόπουλου ανέφερε ότι ο δήμος έχει τόσες περιπέτειες που «χάσαμε το λογαριασμό». Ο ίδιος είπε ότι «οι καταλογισμοί που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας από το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι για 120 εκατ. ευρώ».
Απαντώντας στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταλόγισε πολιτικές ευθύνες στους κατηγορούμενους αιρετούς για τη ζημιά ύψους 1,2 εκ. ευρώ, όπως αυτή προσδιορίζεται από το κατηγορητήριο, στο ταμείο της «Παγίας». «Ο δήμαρχος κι ο αντιδήμαρχος πρέπει να ψάχνουν. Ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για όλα και οφείλει να προστατεύει τα λεφτά του δημοσίου. Προέρχομαι από τον ιδιωτικό κλάδο, εκεί που σε κλέβει και η μάνα σου, γι’ αυτό πρέπει να εφαρμόζεις ένα σύστημα ελέγχου που να σε διασφαλίζει».
Στο σημείο αυτό ο μάρτυρας είχε αντιπαράθεση με τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρη Καπετανόπουλο, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, όταν ο τελευταίος σχολιάζοντας τους ελέγχους του σημερινού δημάρχου, αναφέρθηκε στην υπόθεση των διαγωνισμών στον τομέα καθαριότητας του κεντρικού δήμου, η οποία ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές. «Την ψυλλιάστηκα και έκανα ΕΔΕ μετά τις καταγγελίες» υπεραμύνθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης και απευθυνόμενος στο συγκεκριμένο υπερασπιστή είπε: «θα έπρεπε να ντρέπεστε».
 
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.