, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι περιλαμβάνουν οι δικογραφίες για τον Σώρρα

φωτο eurokinissi.gr

H προτροπή της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι το βασικό αδίκημα που ερευνήθηκε από την οικονομική αστυνομία.
Ήδη έχουν δοθεί καταθέσεις και στοιχεία στην οικονομική αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούσε με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου. Στον φάκελο θα συμπεριληφθούν τα δημοσιεύματα που διαβίβασε ο υπουργος Δικαιοσύνης για το θέμα στον Άρειο Πάγο.

Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε σε εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από μερίδα πολιτών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από το κόμμα του Αρτέμη Σώρρα με τις οποίες ζητούν να εισπράττονται τα όποια χρέη τους από τα ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ο επιχειρηματίας. Προς το παρόν δεν έχει προκύψει ότι για αυτές τις εξουσιοδοτήσεις απαιτείται κάποιο αντάλλαγμα.

Η τρίτη δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή τη διανομή των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από μέλη του κόμματος Σώρρα.
Την ίδια ώρα, η  εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χρέωσε την υπόθεση της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικειου για την αθώωση Σώρρα σε αντιεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, προκειμένου να ερευνηθεί αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση υπέρ του νόμου.
Στο μεταξύ, στην πρόεδρο και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που δεχόταν την ύπαρξη των φερόμενων ομολόγων αξίας 600 δισεκατομμυρίων ευρώ.
πηγή: naftemporiki.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.