, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το… παρασκήνιο της επιστροφής Παπανδρέου

Την περασμένη εβδομάδα φαίνεται να έγινε η πρώτη προσέγγιση της Φώφης Γεννηματά με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η απόφαση για σύμπραξη του δεύτερου με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά τηλεφώνησε στον Παπανδρέου για να τον καλέσει στην εκδήλωση στο Caravel. Σε αυτό το τηλεφώνημα αποφασίστηκε να συζητήσουν και γενικότερα θέματα γύρω από τη συνεργασία του ΚΙΔΗΣΟ με τη Συμπαράταξη.
Ακολούθησε σειρά τηλεφωνικών επαφών μεταξύ των επιτελείων της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του πρώην πρωθυπουργού και συμφωνήθηκε ένα πρώτο -τυπικό- πλαίσιο συνεργασίας. Τα περαιτέρω διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα αυτής, όπως άλλωστε διευκρινίζεται και στην ανακοίνωση, «θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της ΔΗΣΥ και του ΚΙΔΗΣΟ».
Σε κάθε περίπτωση, η «επίσημη πρώτη» της διευρυμένης πλέον Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη -πιθανότατα στη Βουλή- με τη συνάντηση των επικεφαλής των τεσσάρων συνιστωσών.
Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Συμπαράταξης.
Παπανδρέου: Δεν είναι στόχος μου η ηγεσία
«Δεν είναι στόχος μου ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάει η παράταξη μπροστά» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, την επόμενη ημέρα της συμφωνίας του με την Φώφη Γεννηματά.
Ο ίδιος εμφανίστηκε ενωτικός -«η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει επικεφαλής την κυρία Γεννηματά. Αν εξελιχθεί σε κανονικό κόμμα χωρίς συνιστώσες θα ακολουθηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες» είπε.
Σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τόνισε: «Δεν πρέπει να προσωποποιούμε τις διαφορές. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο. Είχαμε διαφορές σε θέματα χειρισμών στο παρελθόν. Θέλω να κοιτάμε μπροστά. Η αντιπαράθεση δεν λύνει προβλήματα» σημείωσε.
Ενήμερος ο Ευ.Βενιζέλος
Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη που επικαλούνται τα Νέα της Παρασκεύης αναφέρουν ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ενημερώσει τα στελέχη, μεταξύ αυτών και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Από την πλευρά του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήρξε κατανόηση σε ό,τι αφορά το κομμάτι της διεύρυνσης, αλλά και η ξεκάθαρη στάση ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να θέσει την παράταξη σε κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος θα τοποθετηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει την Κυριακή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.