, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Των δήμων τα… αφανέρωτα

#Ζωντανό διάλογο με τους δημότες είχε ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σε ανοιχτές εκδηλώσεις που διοργάνωσε, όπως κάνει εδώ και 17 χρόνια, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Οι συζητήσεις κράτησαν… ώρες και ο δήμαρχος απάντησε σε όλους! Εκτός  από τα ζητήματα της καθημερινότητας πολλά ήταν και τα θετικά σχόλια που ακούστηκαν τόσο για τη σημασία ενός τέτοιου ανοικτού διαλόγου όσο και για τις άμεσες λύσεις που δρομολογήθηκαν για την εξυπηρέτηση του πολίτη (το τηλεφωνικό νούμερο άμεσης εξυπηρέστης «15195»)

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

#Τα πεζοδρόμια θα ενώσουν τους Τζιτζικώστα-Μπουτάρη; Όπως είδαμε στο εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή -γύρω από το νέο υπερσύγχρονο κτήριο της Περιφέρειας- των χώρων, γεγονός που ζητούσε ο περιφερειάρχης από τον δήμαρχο εδώ και καιρό και ήταν ένα θέμα το οποίο έχει προκαλέσει -ανάμεσα τους- αρκετές τριβές. Να θυμίσουμε ότι οι δύο εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης «τα έσπασαν» ύστερα από τη δημόσια υποστήριξη του δημάρχου στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ…

#Έτοιμα τα δημοτικά ιατρεία στη Θεσσαλονίκη! Η διοίκηση Μπουτάρη προχώρησε στο μεγαλόπνοο έργο παροχής υπηρεσιών υγείας στους δημότες, με ένα τεχνολογικά εξοπλισμένο τετραώροφο κτίριο στην οδό Καραϊσκάκη 4, στην Τριανδρία. Τα δημοτικά ιατρεία απευθύνονται σε άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους και διαθέτουν εξειδικευμένο επιστημονικό ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό

#Στον κεντρικό οδικό άξονα της Τούμπας περπάτησαν ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του. «Η εικόνα ενός δρόμου, όπως η Λαμπράκη, που σφύζει από ζωή, δυστυχώς χάνεται πίσω από την αδυναμία της διοίκησης του δήμου, να πράξει τα αυτονόητα», δήλωσε σχετικά ο κ. Καλαφάτης . Λίγες ώρες αργότερα, ο επικεφαλής των ΕΝΤΑΞΕΙ διαμαρτύρονταν για το τεχνικό πρόγραμμα και για χρήματα που θα δοθούν σε… συντήρηση δρόμων και έργων! Πάντως οι αιρετοί της παράταξης Μπουτάρη σχολίασαν ότι «για να πάρει τους δρόμους ο βουλευτής, εκλογές έρχονται…»

#Την άποψη ότι έπειτα από έξι χρόνια “Καλλικράτη”, έξι διαφορετικούς πρωθυπουργούς και έξι κυβερνήσεις απαιτείται μια ουσιαστική και βαθιά μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη”διατυπώνει ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Θα πρέπει να υπάρξει απαγκίστρωση της αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος, φορολογική αποκέντρωση και είσπραξη των φορολογικών εσόδων από τις περιφέρειες, εφαρμογή της μητροπολιτικής διοίκησης και προώθηση αλλαγών στη συνταγματική αναθεώρηση» Αμήν και… πότε;

#Στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας περνά η δυνατότητα του καθορισμού των κατηγοριών χρήσεων γης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου «Χωρικός Σχεδιασμός – Βιώσιμη Ανάπτυξη» του υπουργείο Περιβάλλοντος. Παράλληλα, με την προτεινόμενη ρύθμιση που θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση έως τις 18 Νοεμβρίου αυστηροποιείται το πολεοδομικό πλαίσιο και στις περιοχές προστασίας εντάσσονται πλέον ο αιγιαλός, η παραλία, οι ποταμοί, οι λίμνες και τα ρέματα. Κατά τη διαδικασία εκπόνησης των τοπικών σχεδίων, μάλιστα, ο υπουργός Περιβάλλοντος μπορεί υπό προϋποθέσεις να αναστείλει τη χορήγηση οικοδομικών αδειών ή και εργασιών στην περιοχή ή να απαγορεύσει κατατμήσεις ιδιοκτησιών για διάστημα έως τριών ετών.

#Ο δήμος Μπουτάρη και στη Γερμανία… Το δίκτυο συνεργασίας ευρωπαϊκών δήμων σε θέματα νεολαίας InterCity Youth, μέλος του οποίου είναι η ΚΕΔΗΘ – ύστερα από πρωτοβουλία της Μαρίας Πασχαλίδου – σε συνεργασία με το δήμο Μονάχου, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Youth Work with Young Refugees” από 1 ως τις 3 Φεβρουαρίου 2017 στη Γερμανική πόλη.

#Σε αντίστροφη μέτρηση βρίσκεται η εγκατάσταση δυο αιθουσών βαρέως τύπου στο Γυμνάσιο Πεύκων για τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Προχθές ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των δύο πλαστικών οικίσκων (kibo) από τον αύλειο χώρο, που κάλυπταν μέχρι τώρα ανάγκες στέγασης των μαθητών της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, για να ξεκινήσουν από αύριο οι εργασίες για την τοποθέτηση των δυο νέων αιθουσών.

#Περισσότερα από 200 δένδρα και φυτά φύτευσαν μαθητές του δήμου Ωραιοκάστρου με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Πρασίνου  και του Τοπικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου

#Ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ε.Υ.Α.Θ., με στόχο την ένταξη όλων των περιοχών στο δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης. Ο δήμαρχος παρουσία του προέδρου του ΔΣ Μιχάλη Γεράνη ενημέρωσε τον διευθύνοντα της εταιρείας Γ. Κρεστενίτη για την ολοκλήρωση –από πλευράς δήμου – της σχετικής μελέτης για τον αποχετευτικό αγωγό που θα συνδέει Χορτιάτη, Εξοχής και Ασβεστοχωρίου με το δίκτυο της ΕΥΑΘ στα Πεύκα. «Στόχος μας είναι -και θα τον πετύχουμε- οι κοινότητες και οι περιοχές του δήμου μας να ενταχθούν στη ζώνη ευθύνης της Ε.Υ.Α.Θ.» τόνισε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

#Επίσκεψη στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης για θέμα που αφορά στο προηγούμενο χαρτοφυλάκιο του! Η επίσκεψη του είχε προγραμματιστεί  όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος σε σύσκεψη στην Αθήνα για τη δυσοσμία της… Θεσσαλονίκης. Το θέμα πλέον βρίσκεται στα χέρια του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο περιβάλλοντος, αλλά ευτυχώς αυτός δεν χρειάζεται να ταξιδέψει 504 χιλιόμετρα για να διαπιστώσει το χρόνιο πρόβλημα, αυτό του ΜΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ της πηγής του προβλήματος Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ελευθερίου Κορδελιού Π. Σούλα ο κ. Τσιρώνης επανέλαβε τη δέσμευσή ότι θα χρηματοδοτήσει από κονδύλια του Πράσινου Ταμείου την αναβάθμιση της λειτουργίας του σταθμού… μέτρησης ρύπων. Ο αναπληρωτής υπουργός είπε, επίσης, ότι ξεκίνησαν οι έκτακτοι έλεγχοι στην περιοχή από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου πρόκειται να ξεκινήσουν μετρήσεις ατμοσφαιρικών ρύπων στην επίμαχη περιοχή και από ιδιωτική εταιρία. Παράλληλα, προχωρά η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ για την υλοποίηση ενός… ερευνητικού προγράμματος.

(φωτο στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη από τον διάλογο των δημοτών με τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη που γίνεται εδώ και… 17 χρόνια)

Ιγνάτιος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.