, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υπόθεση Γιακουμάκη: Απολογίες του πρώην διευθυντή και μίας καθηγήτριας

Ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής και η καθηγήτρια, υπεύθυνη της εστίας, που κάθονται στο εδώλιο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Εφετών στα Ιωάννινα.
Οι κατηγορούμενοι παρέθεσαν ενώπιον του Δικαστηρίου τη σειρά των γεγονότων που απασχόλησαν το συμβούλιο των καθηγητών στην Γαλακτοκομική Σχολή και αφορούσαν συμπεριφορές που φέρεται να είχαν σπουδαστές σε βάρος του άτυχου 20χρονου.
Απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας, για το εάν διαπίστωσαν βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είπαν πως δεν μπόρεσαν, παρά τα μέτρα που είχαν λάβει μετά τις καταγγελίες που έφτασαν στην Διεύθυνση από άλλους σπουδαστές, να επιβεβαιώσουν κάποιο περιστατικό.
Τραγικές φιγούρες στο ακροατήριο ήταν οι γονείς και η αδελφή του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο.
Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη το πρωί, με την απολογία του πρώην υπουργού και πρώην βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του πρώην διευθυντή.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.