, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υπό στενή παρακολούθηση οργάνωση της Ακροδεξιάς στη Γερμανία

Η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας θα θέσει υπό παρακολούθηση την ακροδεξιά οργάνωση Reichsburger (σ.σ. «Πολίτες του Ράιχ», επίσης γνωστή ως Reichsburgerbewegung, «Κίνημα των Πολιτών του Ράιχ»), δήλωσαν αξιωματούχοι, μερικές εβδομάδες αφότου ένα μέλος της πυροβόλησε και σκότωσε έναν αστυνομικό.
Η εξέλιξη καταγράφηκε μία εβδομάδα μετά την επισήμανση του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τα μέλη της ακροδεξιάς στη Γερμανία μοιάζουν να είναι όλο και πιο διατεθειμένα να διαπράξουν βίαιες ενέργειες και δικτυώνονται με ομοϊδεάτες τους, μέλη αντίστοιχων οργανώσεων σε όλη την Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ.
Τα μέλη του «Κινήματος των Πολιτών του Ράιχ» δεν αναγνωρίζουν τη σημερινή Γερμανία ως νόμιμο κράτος κι επιμένουν να υποδύονται ότι το πάλαι ποτέ «Γερμανικό Ράιχ» (Deutsche Reich) συνεχίζει να υπάρχει παρά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.