, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φόβος "ντόμινο επεισοδίων" στα hot spot!

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου, μετά το θάνατο που βρήκε 66χρονη γυναίκα και το 6χρονο εγγονάκι της, από έκρηξη φιάλης υγραερίου που σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης.
Όπως έγινε γνωστό, η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη από τους πυροσβέστες, το άτυχο παιδί εξέπνευσε αργότερα (πριν προλάβει να φτάσει στο νοσοκομείο του νησιού) ενώ βαριά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στην Αθήνα –όπου και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση- η 25χρονη μητέρα του 6χρονου παιδιού και το δεύτερο παιδί της οικογένειας, ηλικίας 4 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 66χρονη γυναίκα είχε ανάψει το γκαζάκι μέσα στη σκηνή προκειμένου να μαγειρέψει, ενώ από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία αυτό εξερράγη και η σκηνή τυλίχθηκε στις φλόγες. Από την ίδια έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρότερα ακόμα εφτά άτομα που διαμένουν στο hot spot. Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για τις συνθήκες διαβίωσης και τις διαμαρτυρίες, αποφασίστηκε η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί.
Τώρα, ο φόβος να υπάρξει ντόμινο… εξεγέρσεων στα νησιά του Αιγαίου που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες είναι πιο μεγάλος παρα ποτέ καθώς στις δομές (hot spot) που έχουν δημιουργηθεί παραμένουν «εγκλωβισμένοι» επί μήνες χιλιάδες άνθρωποι…
Σύμφωνα με την ΜΚΟ Proactiva Open Arms, που δραστηριοποιείται στο κέντρο φιλοξενίας, υπάρχουν νεκροί και οκτώ τραυματίες, κάποιοι εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση.

#Tags: Λέσβος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.