, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη με πλήθος εκδηλώσεων!

Στον ρυθμό των Χριστουγέννων κινείται από το πρωί σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και τις πλατείες με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και να λάβουν μέρος σε διαδραστικά events, αλλά και να πραγματοποιήσουν τις αγορές της τελευταίας στιγμής.
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 9 το βράδυ. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ανήμερα και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων).
Αστερόκοσμος
Στο μεταξύ, την τιμητική του έχει σήμερα ο «Αστερόκοσμος», το χριστουγεννιάτικο πάρκο εντός της ΔΕΘ-Helexpo, που υποδέχεται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες από τις 11 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με γενική είσοδο 7 ευρώ (ατομικό εισιτήριο). Το εισιτήριο της γενικής εισόδου περιλαμβάνει: επίσκεψη σε όλο τον Αστερόκοσμο (περίπτερα 13, 14, 15), απεριόριστη χρήση 16 παιχνιδιών του λούνα παρκ (τα μισά παιχνίδια βρίσκονται εντός του Περιπτέρου 13 και τα υπόλοιπα εκτός), απεριόριστη πρόσβαση σε δύο παγοδρόμια (εντός του Περιπτέρου 13) και στο Χωριό των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών με τα τέσσερα διαδραστικά Ξωτικόσπιτα (εντός του Περιπτέρου 15).
Επίσης, με το ατομικό εισιτήριο οι επισκέπτες μπορούν να επωφεληθόυν από απεριόριστη συμμετοχή στα δημιουργικά εργαστήρια, τις δράσεις, τα χριστουγεννιάτικα θεάματα και τις θεατρικές παραστάσεις (εντός των Περιπτέρων 14 & 15) κι από τη δωρεάν χρήση του πάρκινγκ στις εγκατατάσεις της ΔΕΘ (είσοδος από την Πύλη Εμπορίου, επί της οδού Εγνατία). Παιδιά ύψους μέχρι ενός μέτρου δεν πληρώνουν είσοδο (δεν ισχύει για ομαδικές επισκέψεις ή επισκέψεις σχολείων). Η είσοδος είναι δωρεάν για ΑμΕΑ και έναν συνοδό, ενώ στην περίπτωση πολυμελών οικογενειών (πέντε μέλη και άνω), το ένα παιδί εισέρχεται δωρεάν.
Από αύριο, ανήμερα των Χριστουγέννων και έως τις 30 Δεκεμβρίου, ο Αστερόκοσμος θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, ενώ το ίδιο θα ισχύσει από την Πρωτοχρονιά έως τις 8 Ιανουαρίου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το ιδιαίτερο αυτό πάρκο, που μεταξύ άλλων φιλοξενεί και τους “Μυστικούς Κόσμους” του Ευγένιου Τριβιζά, θα κλείσει μία ώρα νωρίτερα, στις 10 το βράδυ.
Δήμος Θεσσαλονίκης: Χριστούγεννα Μαζί
Δωρεάν ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μέσα από τη διοργάνωσή του, «Χριστούγεννα μαζί», που περιλαμβάνει υπαίθριες συναυλίες, χορό, θέατρο, δραστηριότητες για παιδιά και ενηλίκους και εικαστικά δρώμενα. Για σήμερα, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016, μετά το μεσημέρι είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Πλατεία Τσιρογιάννη/Λευκός Πύργος
15.30 – Δραστηριότητες για παιδιά: «Στέλνω τις ευχές μου ψηλά», διοργάνωση: «ΠάνωΚάτω7»
17.00 – Δραστηριότητες για παιδιά: «Τα Χριστούγεννα ξαναζωντάνεψαν», διοργάνωση: Στήριγμα Ζωής και One hope Hellas
Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας
19.30 – Λεμονοστιφέλ
20.30 – Stringless (Oh, STRINGLE bells!)
Συναυλιακό «FUNtastic PARK» στην Τούμπα
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων στις 7 το απόγευμα στο χριστουγεννιάτικο χωριό που λειτουργεί φέτος για πρώτη φορά στην Τούμπα, ο Διογένης Δασκάλου και οι MONIE & MONIE CONNIENTΕ υπόσχονται να κάνουν τους επισκέπτες να περάσουν «FUNταστικά», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ο… Χάι Βασίλης Διογένης Δασκάλου παρκάρει δωρεάν το έλκηθρό του στην Τούμπα…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.