, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χωρίς αστικά και την Τρίτη η Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης, αφού και για αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, μιας και δεν καταβλήθηκαν σήμερα τα οφειλόμενα από τη διοίκηση του Οργανισμού.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο karfitsa.gr ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και εργαζόμενος στον ΟΑΣΘ, Παναγιώτης Παγώνης: «Συνεχίζουμε και αύριο την επίσχεση. Αν μας πληρώσουν αύριο θα λήξει αυτόματα».
Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης δήλωσε στην «K»: «Δεν πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι σήμερα. Αν πάρουμε τα χρήματα, θα τους πληρώσουμε. Περιμένουμε να υπογραφεί η ΚΥΑ από το Υπουργείο Οικονομικών, είτε από τον κ. Τσακαλώτο είτε από τον κ. Χουλιαράκη, για να πάρουμε μέρος της επιχορήγησης του Ιουνίου, της τάξης του 1,8 εκατομμύρια ευρώ και να εξοφλήσουμε έστω μέρος των οφειλόμενων. Μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ο κ. Σπίρτζης την έχει υπογράψει». Αναφερόμενος στην Εθνική Τράπεζα ο κ. Στεφανίδης τόνισε πως «δεν ασχολούμαι πλέον με την Τράπεζα. Έχει παρακαμφθεί».
Να σημειωθεί πως για το ζήτημα έκανε παρέμβαση και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σπίρτζη προκειμένου να ζητήσει την άμεση πληρωμή των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ενώ έκκληση απηύθυνε και στον πρόεδρο του συνδικάτου των εργαζομένων, κ. Δημήτρη Τσερμενίδη ώστε να βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους ως ένδειξη καλή θέλησης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.