, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν κατά τόπους δίνοντας βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και στην Θράκη, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι τοπικά έντονα, ιδιαίτερα στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 20 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί. Ασθενείς έως μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ στον Κορινθιακό και στη θάλασσα των Κυθήρων το δυτικό ρεύμα θα ενισχυθεί στα επίπεδα των 6 με 7 μποφόρ.
Καλό και ζεστό καιρό με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά του νομού δε θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό. Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα ορεινά, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.