, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αισιοδοξία Κουβέλη για την εκπροσώπηση Παπούλια

Η ένταξη της ανάπτυξης στη διαδικασία της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης και η επίτευξη χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, είναι τα δύο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να τεθούν στη σύνοδο κορυφής, αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, μετά την ημίωρη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο συμβούλιο των Ευρωπαίων ηγετών.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι τα ζητήματα αυτά ο κ. Παπούλιας θα τα αναδείξει με τον πιο αποτελεσματικό και σωστό τρόπο.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. ανέφερε, επίσης, ότι η κατάσταση στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς η ύφεση δεν αφορά μόνο στις χώρες του νότου, αλλά ευρύτερα την ΕΕ, και γι αυτό η ανάπτυξη αποτελεί μία σημαντική διεκδίκηση από την πλευρά της Ελλάδας.
Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι με τη διεκδίκηση επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής θα ανακουφιστεί η κοινωνία από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, τα οποία είναι αδυσώπητα και αναποτελεσματικά.
Νωρίτερα, για μιάμιση ώρα, ο κ. Παπούλιας είχε σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών, Κ. Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίστηκαν λεπτομερώς οι θέσεις της Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αναχωρεί στις 5 το απόγευμα με την πτήση της “γραμμής” για τις Βρυξέλλες, αναμένεται να συναντηθεί απόψε με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χ. Β. Ρομπάι, καθώς και με άλλους κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες.
Πηγή : ΑΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.