, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τεράστιες οι ελλείψεις προσωπικού στις εφορίες


Επιστολή προς όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου απέστειλε η ΠΟΕ-ΔΟΥ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, που αποκαλύπτονται με χαρακτηριστικό τρόπο στην τρέχουσα περίοδο, όπου είναι τεράστιες οι απαιτήσεις και ο φόρτος εργασίας, λόγω της υποβολής των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2011.
Όπως επισημαίνουν οι εφοριακοί, στις εφορίες σήμερα υπηρετούν 9.826 εφοριακοί, ενώ οι οργανικές θέσεις που προβλέπονταν (πριν τους νόμους των μνημονίων) ήταν 15.372.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι επίσης το ΣΔΟΕ, στο οποίο υπηρετούν (πανελλαδικά και με εικοσιτετράωρη λειτουργία) μόνο 1.011 εφοριακοί, ενώ οι οργανικές θέσεις ήταν 1.500.
«Όπως αντιλαμβάνεστε στις εφορίες δεν περισσεύει ούτε ένας υπάλληλος για απολύσεις, εφεδρείες, κλπ. Αντίθετα είναι απαραίτητες επειγόντως προσλήψεις, γιατί από τον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ήδη 83 εφοριακοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό λόγω πολύ χαμηλών μισθών των 680 ευρώ μηνιαία», υπογραμμίζουν.
«Σας ευχόμαστε ειλικρινά καλή δύναμη στα καθήκοντα σας και είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία, στα θέματα που αφορούν το φορολογικό σύστημα», καταλήγει η επιστολή.
Forologika nea

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.