, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η αλήθεια για τις σχέσεις Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν θα γίνει συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, πριν από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολαντ.

Στο παρασκήνιο η φημολογία οργιάζει και δεν είναι λίγοι αυτοί που αφήνουν να εννοηθεί ότι το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ στις σχέσεις των τριών πολιτικών αρχηγών.
Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι η οριστική απόφαση για το εάν χρειάζεται η σύσκεψη, θα ληφθεί μετά τη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.
Σε μια τέτοια περίπτωση η σύσκεψη αυτή θα γίνει πιθανότατα το πρωί της Πέμπτης καθώς την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ και το Σάββατο με τον Φρανσουά Ολάντ.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς τα παίζει όλα για όλα, κάτι που σημαίνει ότι έχει λάβει την απόφαση να σηκώσει μόνος του το βάρος της υπόθεσης, καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι όμηρος κυβερνητικών ισορροπιών.

Στην Ιπποκράτους δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως εάν ο κ. Σαμαράς λάβει μόνος του τις αποφάσεις, θα φέρει και την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτές.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το κλίμα δεν είναι καλό, ιδίως εάν αναλογιστεί ότι συζητείται το ενδεχόμενο και για νέα συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Φώτη Κουβέλη για να καθορίσουν προφανώς κοινή γραμμή πλεύσης.
Άλλα στελέχη επίσης υπενθυμίζουν ότι ο κ. Σαμαράς  δεν έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Βενιζέλο για συγκρότηση Διαπραγματευτικής Ομάδας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και τεχνοκρατών, ούτε τουκ. Κουβέλη να πάνε μαζί του στις διαπραγματεύσεις και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.
Το τι θα γίνει από εδώ και στο εξής ουδείς το γνωρίζει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ουδείς από τους τρεις πολιτικούς αρχηγού επιθυμεί σ’ αυτή τη φάση εκλογές.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.