, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εντατικοί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2012
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία.
2.761 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το πρώτο τετραήμερο της νέας σχολικής περιόδου, 85 παραβάσεις επιβεβαιώθηκαν και ακινητοποιήθηκαν 6 λεωφορεία.
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα, εφαρμόζουν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, ένα ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης με στόχο την με ασφάλεια μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα.
Το πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού που έχει καταρτίσει η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου, περιλαμβάνεται μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων:
· η διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα,
· η πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία,
· η ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), για την αποκατάστασή τους,
· η εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
Αναφορικά με την εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές, ανακοινώνεται ότι το πρώτο τετραήμερο της σχολικής περιόδου (11 έως 14-09-2012) πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα 2.761 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 85 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία.
Οι παραβάσεις αυτές αφορούν περισσότερο στη στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, την έλλειψη ζωνών ασφαλείας, την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και τη χρήση φθαρμένων ελαστικών.
Σε έξι περιπτώσεις μάλιστα, εφαρμόστηκε το μέτρο της ακινητοποίησης των λεωφορείων, εξαιτίας βασικών ελλείψεων που διαπιστώθηκαν.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.