, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ξεκίνησε η δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης


Λίγο πριν τις δέκα το πρωί ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων η πολύκροτη δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ο δήμος Θεσσαλονίκης παρίσταται ως πολιτική αγωγή. Πρόεδρος του δικαστηρίου είναι ο πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αποστολάκης.
Ως πρώτη μάρτυρας θα καταθέσει η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά. Στο ξεκίνημα της διαδικασίας ο πρόεδρος ρώτησε τους κατηγορουμένους αν δηλώνουν αθώοι ή ένοχοι. Ο υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, δήλωσε ότι ομολογεί την υπεξαίρεση και την πλαστογραφία, τις οποίες, όμως όπως είπε, δεν έκανε μόνος του. Όπως σημείωσε, έπαιρνε λεφτά, τα παρέδιδε στον κ. Λεμούσια και αυτός στη συνέχει τα έδινε σε άλλους.
Στην αρχή της δίκης το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των δημοσιογράφων των τηλεοπτικών σταθμών να τους δοθεί άδεια ώστε να καλύψουν και με εικόνα την ακροαματική διαδικασία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.