, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αδειάζει Βενιζέλο και Διώτη ο Κλαδάς


«Δεν βλέπω κάποιο νομικό λόγο για να μην εξεταστεί η “λίστα Λαγκάρντ”» δήλωσε ο Σπύρος Κλαδάς, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σε αντίθεση των όσων είχαν υποστηρίξει προηγουμένως ο, επίσης πρώην, επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ως προϊόν υποκλοπής, η λίστα δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, νομίμως, στο δικαστήριο.
Μάλιστα ο κ. Κλαδάς, ερωτώμενος για το πώς ο ίδιος θα αντιδρούσε σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, απάντησε πως «η ενασχόληση κάποιου με ένα αρχείο, το οποίο δεν έχει μπει με τη σωστή διαδικασία αλλά ατύπως, θα έλεγα πως αυτή από μόνη της είναι ύποπτη», εκφράζοντας την έκπληξή του για την τήρηση των εν λόγω άτυπων διαδικασιών σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση.
«Η κ. Λαγκάρντ παρέδωσε ονόματα. Η χώρα είχε υποχρέωση να αξιολογήσει τα στοιχεία. Η λίστα είναι η αρχή ελέγχου που θα οδηγούσε ενδεχομένως σε ενδελεχή έρευνα. Η έρευνα που θα ετελείτο -και ο φορολογικός έλεγχος που θα γινόταν- θα νομιμοποιούσε την πληροφορία και θα προκαλούσε φορολογικά έσοδα, να έρθουν χρήματα στα ταμεία του κράτους», πρόσθεσε ο κ. Κλαδάς.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κλαδάς διετέλεσε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κατά την περίοδος όπου Υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Αλογοσκούφης, ενώ ο κ. Διώτης διετέλεσε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, όταν υπουργοί Οικονομικών ήταν οι κκ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.