, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Δηλητηριώδες" tweet κατά Κατσέλη απ` το Λοβέρδο που θέλει …νέο κόμμα

Αντιμέτωποι σε «μονομαχία» εξ αποστάσεως, βρέθηκαν δύο από τους πιο μνημονιακούς υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, προσπαθώντας να αποδείξουν ποιος εκ των δύο …συμπονά τον λαό περισσότερο.
Τη νέα σελίδα στον αλληλοσπαραγμό που επικρατεί στις τάξεις των πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚων συντρόφων, έγραψαν η Λούκα Κατσέλη και ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της «Ανατροπής» του Ι.Πρετεντέρη στο MEGA, που συνεχιζόταν, την ώρα που ετούτες οι αράδες έπαιρναν τη θέση τους στην διαδικτυακή Karfitsa.
Η κ. Κατσέλη, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο πως ήταν εκείνος ο οποίος αποδόμησε και κατεδάφισε τις εργασιακές σχέσεις κατά τις επιταγές της Τρόικας, όταν ήταν υπουργός Εργασίας. Ισχυρίστηκε δε, πως η ίδια, όταν διαδέχθηκε τον κ. Λοβέρδο, κατάφερε να βελτιώσει κάπως …τα χάλια που είχε παραλάβει από τον προκάτοχό της και πως θυσίασε τον εαυτό της παραιτούμενη από τα υπουργικά μεγαλεία, όταν είδε πως τα πράγματα ακολουθούσαν μία τροπή που «δεν μπορούσε να δεχτεί».
Και πρόσθεσε, η κ. Κατσέλη: «Είχα και έχω τεράστιες πολιτικές διαφορές με τον κύριο Λοβέρδο».
Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της «μονομαχίας», ήταν πως ο κ. Λοβέρδος, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να επικοινωνήσει στην τηλεφωνική γραμμή της εκπομπής για να κάνει παρέμβαση.
Αντίθετα εξαπέλυσε ένα …δηλητηριώδες «τιτίβισμα» στο tweeter, το οποίο και ανέγνωσε ο κ. Πρετεντέρης, όταν έλαβε γνώση για την υπαρξή του.
Τι έγραψε στο tweeter o Ανδρέας Λοβέρδος;
«Φυσικά και έχω τεράστιες πολιτικές διαφορές, με την εισηγήτρια του “Λεφτά Υπάρχουν”!»

Η κ. Κατσέλη, ξαναμίλησε μετά από κανένα τέταρτο, όταν η συζήτηση είχε πάει αλλού…
“Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα”
Νωρίτερα,  κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «θέσεις για τη νέα ελληνική ανόρθωση», ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε για ανάγκη δημιουργίας ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, με ευρωπαϊκά και μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά.
Άφησε ανοιχτά και τα δύο ενδεχόμενα, το νέο αυτό κόμμα που οραματίζεται να προκύψει από μετεξέλιξη κάποιου ήδη υπάρχοντος, ή να δημιουργηθεί εκ του μηδενός. Υποστήριξε πως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να κριθεί μετά την αντιμετώπιση των άμεσων ζωτικών προβλημάτων της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας. Πάντως, άφησε να εννοηθεί πως έχει ήδη γύρω του ομάδα 30 επιστημόνων που καταρτίζουν αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα!
Προς το παρόν, κατά δήλωσή του, «θα πράξει το καθήκον του» στηρίζοντας τους τρεις αρχηγούς, αφού, όπως είπε, η συμφωνία τους εμπεριέχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης, κόντρα στις διαθέσεις «δημαγωγικών πολιτικών μορφωμάτων» και στο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του οποίου, «πολίτες και δυνάμεις προσπαθούν να ανακτήσουν ότι πελατειακό και παρασιτικό έχασαν ως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Ο Σκαντζόχοιρος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.