, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αποκαλύφθηκε πανελλήνιο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας – Συλλήψεις και στην Β.Ελλάδα


Σκληρό υλικό παιδική πορνογραφίας είχαν στην κατοχή τους οκτώ άτομα που συνελήφθησαν,  σε Αττική, Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο. Οι δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Παράλληλα, σχηματίστηκαν συνολικά δέκα δικογραφίες, ενώ κατασχέθηκε μεγάλος όγκος ψηφιακών αρχείων με «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας. Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα, με εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία τριών εκ των συλληφθέντων.Πρόκειται για τους Αντώνιο Α. Παρασκευόπουλο, από το Αιγάλεω, ο οποίος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα, Ιωάννη Α. Σταυράκη, από την Καλλιθέα, ο οποίος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και τον Κωνσταντίνο Π. Καλλιτσιώτη, από την Αθήνα, ο οποίος γεννήθηκε το 1960 στην Αρκαδία.Σε βάρος του πρώτου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει το 15έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση.Σε βάρος του δεύτερου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση διαδικτύου τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.Σε βάρος του τρίτου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση διαδικτύου τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.Η επιχείρηση σύλληψης  οργανώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία και είχε την κωδική ονομασία «Gridlock».Πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο) καιτο τελευταίο 15νθήμερο, σχηματίστηκαν δέκα (10) αυτοτελείς δικογραφίες και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 25 έως 71 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.Οι τέσσερις συνελήφθησαν στην Αττική και από ένας σε Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο.Οι συλληφθέντες, μοίραζαν το υλικό παιδική πορνογραφίας σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer).
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δέκα (10) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών
  • τέσσερις (4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών
  • μεγάλος όγκος ψηφιακών αρχείων, συνολικής χωρητικότητας (23.350) GB
  • δύο (2) κυνηγητικά όπλα
  • δύο (2) πιστόλια κρότου με συνολικά έξι (6) φυσίγγια
  • ένα (1) τυφέκιο.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης, δύο από τους εμπλεκόμενους κατηγορούνται και για παράνομη κατοχή των παραπάνω όπλων και πυρομαχικών.
Από τους οκτώ συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, οι δύο προφυλακίστηκαν. Για τα δυο άτομα, που δεν συνελήφθησαν ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στις Εισαγγελικές Αρχές.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.