, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέο "χαστούκι" και μάλιστα τελεσίδικο στον Πανίκα

Απορρίφτηκε η δεύτερη αίτηση αναίρεσης του εν αργία Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη από τον Άρειο Πάγο.
Συγκεκριμένα σήμερα, οι αρεοπαγίτες με την υπ’ αριθμ. 1495/2012 απόφασή τους απέρριψαν όλους τους λόγους αναίρεσης που προέβαλε ο κ. Ψωμιάδης, κρίνοντας ότι η δεύτερη εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.
Υπενθυμίζεται πως ο εν αργία Περιφερειάρχης πέρσι καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 1 έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.
Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι καθ’ υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί ο πρατηριούχος και να ζημιωθεί η Νομαρχία.
Ο κ. Ψωμιάδης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης. Οι αρεοπαγίτες έκαναν δεκτή την αίτησή του, και τον παρέπεμψαν σε νέα δίκη ενώπιον και πάλι του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.
Όμως, ο κ. Ψωμιάδης δικάστηκε για δεύτερη φορά από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με την ίδια ποινή (φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή) για τη μείωση του επίμαχου προστίμου.
Μετά και τη δεύτερη καταδίκη του άσκησε και πάλι αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία συζητήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.