, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φαβορί ο Τζιτζικώστας για τη διαδοχή


Tου Βαγγέλη Στολάκη

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών της παράταξης «Δύναμη για την Περιφέρεια», όπου θα αναδειχθεί ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μετά και την οριστική καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τον Άρειο Πάγο. Μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν μόνο οι εκλεγμένοι συνεργάτες του Παναγιώτη Ψωμιάδη, με τον τέως περιφερειάρχη να δείχνει την πόρτα της εξόδου σε όσους δεν ήταν εκλεγμένοι, ακόμα και σε στενούς του συνεργάτες. Από την αίθουσα αποχώρησε εκνευρισμένος ο Γαβριήλ Αβραμίδης, ο οποίος εκτός από εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος είναι και βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Τρεις οι υποψήφιοι
Ο Γιώργος Τσαμασλής δήλωσε ότι σε περίπτωση που η ομάδα πάει σε διαδικασία εκλογής ο ίδιος θα είναι υποψήφιος. Ενώ την πρόθεσή τους να είναι εκδήλωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Καραπαναγιωτίδης και η περιφερειακή σύμβουλος Ανθή Πορφυριάδου. Κάποιος από τους παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση είπε πως θα πρέπει να υπάρξει ένας υποψήφιος διαφορετικά θα δημιουργηθεί ρήγμα και η ομάδα θα διαλυθεί. Ακόμα ζητήθηκε από όσους θα είναι υποψήφιοι να δεσμευθούν για την ενότητα της παράταξης, όποιος και αν εκλεγεί.
Παράπονα Ψωμιάδη
Αιχμές άφησε στα μέλη της ομάδας του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. “Περίμενα από κάποιους να βγουν μπροστά, που είστε τώρα εσείς;”. “Κάποιοι θέλουν τον πολιτικό μου θάνατο. Κοιτάξτε να με δικαιώσετε. Θα πω πολλά την επόμενη φορά. Ξέρω ότι δυο μέρες τώρα πηγαίνετε από γραφείο σε γραφείο”, είπε χαρακτηριστικά.
“Δεν ανέφερε ξανά το όνομα του Διονύση γιατί ήθελε να κόψει κίνηση” σχολίασε στην “Κ” περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης.
Σημειώνεται πως οι περιφερειακοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν για το θέμα της συνεδρίασης λίγο πριν αρχίσει αυτή και όχι όταν προσκλήθηκαν ενώ τη συζήτηση της διαδοχής άνοιξε ο Γιώργος Τσαμασλής.
Εναντίον της υποψηφιότητας του Διονύση Ψωμιάδη τάχθηκε ξεκάθαρα ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Ανατολίτης.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.