, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανοικτά… 10 Κυριακές τον χρόνο!

emporika_katastimata_597_355

Δέκα Κυριακές το χρόνο προτείνει η Τρόικα να μπορούν να λειτουργούν οι εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει πρόταση στη Βουλή με την οποία θα υποστηρίζει ότι πρέπει να επιτρέπεται και τις 52 Κυριακές η δυνατότητα να κρατάει ένας έμπορος μικρού μεγέθους την επιχείρησή του ανοικτή εάν το επιθυμεί.

Αυτό προέκυψε από πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ από τη σύσκεψη που είχε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χόρστ Ράϊχενμπαχ φαίνεται ότι υπάρχει πιθανότητα μέχρι το τέλος του έτους να έχει δημιουργηθεί το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο που θα προσφέρει διέξοδο στο πρόβλημα ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης, φαίνεται ότι στη Βουλή θα κριθεί η ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Οι πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρουν ότι η πρόταση που θα προωθηθεί δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα προαιρετικά και τις 52 Κυριακές το χρόνο. Αλλά επειδή η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει την ίδια θέση επί του θέματος φαίνεται ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί εντός της Βουλής. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Τρόικα έχει προτείνει όλα τα καταστήματα να παραμένουν ανοικτά 10 Κυριακές το χρόνο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.