, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κινητοποιήθηκαν στην ΕΤ3 μετά το δημοσίευμα της "Κ"

του Βαγγέλη Στολάκη

Κινητοποίηση του Γενικού Διευθυντή της ΕΤ3, Κώστα Μπλιάτκα λίγα εικοσιτετράωρα μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας Karfitsa και της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου αναφορικά με την πρόθεση της κεντρικής διοίκησης να υποβαθμίσει το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

ERT3Αμέσως μετά το ρεπορτάζ της «Κ» ο Γενικός Διευθυντής Κώστας Μπλιάτκας ενημέρωσε την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης για το πρόβλημα και εν συνεχεία κάλεσε τους εργαζομένους, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς σε συνάντηση στο περίπτερο της ΕΡΤ3 στους χώρους της ΔΕΘ. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα έγγραφα-ντοκουμέντα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Κ» ο πρόεδρος της ΕΤ3 Νίκος Σωτηριάδης σε αλληλογραφία του προς τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ, Νίκο Τέλη και το Γενικό Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Πέτρο Μάη ζητά… σοβαρότερη διευθέτηση στο θέμα του προϋπολογισμού λέγοντας ότι δεν μπορεί να επιβιώσει το κανάλι με το 1/3 του περσινού προϋπολογισμού.

Σημειώνεται πως το 2012 εγκρίθηκε ποσό 8,3 εκατομμυρίων ευρώ αλλά φέτος έφτασε η πρόταση λειτουργίας της τηλεόρασης και των δυο ραδιοφωνικών σταθμών μόλις 2,7 εκατομμυρίων. Στην επιστολή του ο κ. Σωτηριάδης αναφέρει επίσης πως «η τηλεόραση της ΕΤ3 και οι δυο ραδιοφωνικοί σταθμοί μεταβάλλονται σε… υποσταθμούς. Ζητούμε την άμεση και ενεργό συμπαράσταση του ΔΣ της ΕΡΤ διότι απειλούνται η λειτουργία και η επιβίωση της ΕΡΤ3»

Scanned at 19-4-2013 16-49 +-+-Λεφτά μέχρι τον… Ιούνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των εργαζομένων ανακοινώθηκε πως υπό τις παρούσες συνθήκες το τρίτο δημόσιο κανάλι διαθέτει κονδύλια για εκπομπή προγράμματος μέχρι τα τέλη Ιουνίου!!! Επίσης ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να «κοπούν» εκπομπές λόγω του συρρικνωμένου προϋπολογισμού. Τονίστηκε μάλιστα ότι είναι απαραίτητη η εσωτερική ανακατανομή και εκφράστηκε η αισιοδοξία πως εξαιτίας του νόμου Βενιζέλου που ορίζει πως η ΕΡΤ3 δικαιούται κατ’ ελάχιστο το 10% του συνολικού προϋπολογισμού της δημόσιας τηλεόρασης, ο προϋπολογισμός για την ΕΡΤ3 δεν θα μειωθεί παραπάνω.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπλιάτκας φέρεται να τόνισε πως «με 2,7 εκατομμύρια ευρώ δεν μπορούμε να βγάλουμε πρόγραμμα. Από το Σεπτέμβριο δεν θα μπορούμε να βγάλουμε δελτίο ειδήσεων, πρωϊνό και απογευματινό μαγκαζίνο». Κατά τη διάρκεια της άτυπης συνάντησης με τους εργαζόμενους η διοίκηση της Λεωφόρου Στρατού ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα «λουκέτου» στο κανάλι αλλά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα οικονομικών και προσωπικού.

«Να χρησιμοποιήσουμε το δημοσίευμα»

Scanned at 19-4-2013 16-52 +-+-Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι σημείωσαν ότι «αργήσαμε να στήσουμε γερές βάσεις για το μέλλον της ΕΡΤ3. Πρέπει να… χρησιμοποιήσουμε το γεγονός ότι από ένα δημοσίευμα βγήκε στην επιφάνεια το πρόβλημά μας». «Η ΕΡΤ3 ζει και προστατεύεται από όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους που βγαίνουν στις εκπομπές μας. Ζει από την προστασία του πλήθους» φέρεται να σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ ΑΕ, ενώ στο τραπέζι θα «πέσει» και το ζήτημα του προϋπολογισμού της εταιρίας. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.