, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αντιμέτωπη με φοιτητές η «Μαντάμ Λαγκάρντ»

lagardeΜε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε αντιμέτωπη η Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ.

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιλούσε για την ευρωπαϊκή κρίση όταν ομάδα φοιτητών παρενέβη και διέκοψε τη διαδικασία των εγκεκριμένων ερωτήσεων, θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική χρηματοδοτήσεων του Ταμείου.

Οι άνδρες της ασφαλείας χρειάστηκε να απομακρύνουν βίαια αρκετούς φοιτητές, οι οποίοι απευθύνονταν στην επικεφαλής του ΔΝΤ με τον ειρωνικό χαρακτηρισμό «Μαντάμ Λαγκάρντ», σέρνοντας τους κυριολεκτικά έξω από την αίθουσα, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση.

Οι φοιτητές την ειρωνεύτηκαν, λέγοντας ότι πιστεύει πως «η τεχνοκρατία είναι καλύτερη από τη δημοκρατία» και ότι οι Ελληνες πρέπει να «βοηθήσουν τον εαυτό τους πληρώνοντας όλους τους φόρους τους». Η Λαγκάρντ αμύνθηκε, αλλά παραδέχτηκε ότι «υποτιμήσαμε τις επιπτώσεις».

Δέχτηκε μια ερώτηση ενός από τους φοιτητές, που αναρωτήθηκε γιατί τα χρήματα που δίνει το ΔΝΤ ευνοούν τους πλούσιους και απάντησε ότι «δεν προσπαθούμε να επιβάλουμε ένα συγκεκριμένο σύστημα, αλλά να δούμε σοβαρά τι μπορεί να φέρει την κάθε χώρα σε ισορροπία».

Η Λαγκάρντ είπε ότι περνά τον μισό χρόνο της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ευρώπης, ενώ το βασικό μήνυμά της αφορούσε την ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση, το θέμα που θεωρείται «κλειδί» για τη βελτίωση των οικονομιών στις χώρες της Ευρωζώνης.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ότι, για να πετύχει η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση, θα πρέπει να συμφωνούν όλες οι χώρες. «Χρειάζεται να έχεις όλους τους παίκτες στο τραπέζι» δήλωσε με νόημα. «Προφανώς, αυτό που επιδιώκουμε όλοι είναι η σταθερότητα, και είναι σαφές ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη να γίνει μια σοβαρή συζήτηση επ’ αυτού» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.