, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε νέες κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί;

Επιστολή στον υπουργό Υγείας απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφορικά με το θέμα της καθυστέρησης που παρατηρείται στην αποπληρωμή των φαρμακοποιών για τα φάρμακα που έχουν χορηγήσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί ενημερώνουν τον κ. Λυκουρέντζο ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της αποπληρωμής των συνταγών φαρμάκων για τον περασμένο Ιανουάριο, κάτι που έπρεπε να γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση και τους ισχύοντες νόμους μέχρι τις 10 Απριλίου ενώ εκκρεμεί και η πληρωμή των συνταγών Φεβρουαρίου η οποία επίσης έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιηθεί.

«Σας γνωρίζουμε ότι τα όρια της υπομονής μας έχουν εξαντληθεί και αισθανόμαστε ότι για άλλη μια φορά μας εμπαίζετε», αναφέρουν και καλούν  τους φαρμακοποιούς σε ετοιμότητα για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

 Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: 1) Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

ΚΟΙΝ: 1) Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά

          2) Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλο

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο θέμα της καθυστέρησης που παρατηρείται στην αποπληρωμή των φαρμακοποιών για τα φάρμακα που έχουν χορηγήσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Σας ενημερώνουμε ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της αποπληρωμής των συνταγών φαρμάκων για τον μήνα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2013, κάτι που έπρεπε να γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση και τους ισχύοντες Νόμους μέχρι τις 10 Απριλίου. Επίσης εκκρεμεί η πληρωμή των συνταγών ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ η οποία επίσης έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιηθεί.

Δυστυχώς όλες οι υποσχέσεις για εξομάλυνση των πληρωμών αποδείχτηκαν ψεύτικες, όπως ψεύτικες αποδείχτηκαν και οι διαβεβαιώσεις για αποπληρωμή των παλαιών χρεών των Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και χρονολογούνται από το 2011 και παλαιότερα.

Σας γνωρίζουμε ότι τα όρια της υπομονής μας έχουν εξαντληθεί και αισθανόμαστε ότι για άλλη μια φορά μας εμπαίζετε. Οι φαρμακοποιοί όμως, έχοντας πληρώσει βαρύ το τίμημα της συρρίκνωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, είμαστε πολύ περήφανοι για να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τον εμπαιγμό αυτό.

Καλούμε τους φαρμακοποιούς σε ετοιμότητα για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, για να αντιμετωπίσουμε την ασυνέπεια του Κράτους απέναντί μας.

Σας καλούμε να παρέμβετε ώστε να εξομαλυνθούν οι πληρωμές μας που δεν επιδέχονται καμιά παραπάνω καθυστέρηση και δυναμιτίζουν τη βιωσιμότητα των φαρμακείων μας.

 Χρ. Κυρ. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.