, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μπίστης: “Η ΔΗΜΑΡ μετατρέπεται σε… light ΣΥΡΙΖΑ”

mpistis-exwΤο τελευταίο διάστημα ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη και σημερινό στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Μπίστης “ανεβάζει”… την εσωτερική αντιπολίτευση στην Αγίου Κωνσταντίνου. Έτσι με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης ο Μπίστης… πήρε το όπλο του! Έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

“Εσωκομματική μάχη που να έχει νόημα δίνεις την κατάλληλη στιγμή, τότε που μπορείς να επηρρεάσεις τα πράγματα, να συμβάλεις στην αποφυγή λαθών, στην διόρθωση της πολιτικής γραμμής. Όχι μετά την καταστροφή. Δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς ότι για την ΔΗΜΑΡ επήλθε η καταστροφή με το ολέθρια διπλό σφάλμα της εξόδου από την κυβέρνηση και με την εγκατάλειψη της υπόθεσης της κεντροαριστεράς.  Το πρόβλημα δεν είναι κυρίως η δημοσκοπική καταβύθιση, ούτε βέβαια η κωμικοτραγική εικόνα ενός κόμματος που τριχάζεται για τα θρησκευτικά και τα αρχαία. Είναι η σταδιακή μετατροπή σε ένα light ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι οι άνευ σημασίας δηλώσεις που εκνευρίζουν πια τον κόσμο ότι και τα σχολεία θέλουμε ανοικτά και την γνώμη των καθηγητών σεβόμαστε, την ώρα που πέφτουν κορμιά στην αντιπαράθεση και είναι προφανές τι πάει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η δήθεν ευπρεπής ουδετερότητα, το να λέμε σε μια πρόταση και όλα και τίποτε.να μην μπορούμε να πούμε ένα καθαρό και αυτονόητο ναι στο ερώτημα αν θα στηρίξουμε τον Μπουτάρη και να αρχίζουμε τις περικοκλάδες.Να έχουμε χάσει το στίγμα μας και να βολοδέρνουμε. Να ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει σοσιαλδημοκρατία τρία χρόνια μετά, και να την αναζητούμε σε όσους έχουν ένα και μόνο πολιτικό χαρακτηριστικό: το μίσος στον Βενιζέλο. Να λέμε χωρίς αίσθηση του γελοίου ότι μετά την έξοδο από την κυβέρνηση της ΔΗΜΑΡ, η κυβέρνηση για την οποία λέγαμε ότι έσωσε τον τόπο, τώρα την οδηγεί σε αδιέξοδα. Να χάνουμε με μια λέξη την σοβαρότητα μας” έγραψε.

Β. Στολ. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.