, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συζήτηση με Βορίδη για ανάπτυξη και ΕΣΠΑ

tzitzikostas-voridisΤον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο επίσκεψης του πρώτου στην έδρα της ΠΚΜ στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας καλωσόρισε  τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες, τους  στόχους της πολιτικής της διοίκησης και το σημαντικό έργο που επιτελείται στην ΠΚΜ.

“Με χαρά υποδέχθηκα έναν πολύ καλό φίλο και παλιό συνάδελφο από το Κοινοβούλιο, το Μάκη Βορίδη, με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Τον ενημέρωσα για τους δύο βασικούς πυλώνες του έργου μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση των υπηρεσιών μας. Κυρίαρχος στόχος μας είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από τα έργα που υλοποιούνται από το τρέχον ΕΣΠΑ, αλλά και με τη σωστή προετοιμασία μας, σε συνεχή διαβούλευση και συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η δεύτερη καλύτερη σε αναπτυξιακές επιδόσεις Περιφέρεια στην Ελλάδα, καθώς εδώ υλοποιούνται περί τα 500 έργα ΕΣΠΑ σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, ύψους περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, με ποσοστό απορροφητικότητας που ξεπερνά το 52%, το οποίο φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω. Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε την αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας προς όφελος των πολιτών, με τη μείωση της γραφειοκρατίας, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη διοίκηση και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του κοινού”, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας και στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και ζήτησε από τον κ. Βορίδη να συμβάλει, από όποιον ρόλο και αν κληθεί, στη στήριξη αυτής της προοπτικής.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή. “Με τον κ. Τζιτζικώστα μας συνδέει μακρά φιλία και συνεργασία. Σήμερα είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ διεξοδικά για το σημαντικό έργο που υλοποιείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Θεωρώ αυτονόητο ότι σε οποιοδήποτε αναπτυξιακό σχεδιασμό ο οικονομικός δυναμισμός της Βόρειας Ελλάδας θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Εξάλλου, ένα ιδιαίτερα σημαντικό επιχειρηματικό κεφάλαιο βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα και είναι απαραίτητο όλοι οι θεσμικοί παράγοντες να ανταποκριθούν θετικά, προκειμένου να διευκολύνουν το ρόλο των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας σε έναν εξαγωγικό προσανατολισμό της οικονομίας”, τόνισε ο κ. Βορίδης.

#Tags: ΕΣΠΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.