, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Από Ιούλιο πλειστηριασμοί για μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου

akinhta4Για πρώτη φορά, το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί μαζικά τις διατάξεις για πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, βάζοντας στο στόχαστρο 4.000 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν στην εφορία πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ. 

Τα συνολικά τους χρέη αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Ο γενικός γραμματέας έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν μέσα στον Ιούλιο οι πλειστηριασμοί στοιχείων έξι μεγαλοοφειλετών, με συνολικές οφειλές 95 εκατ. ευρώ. Από τους έξι, η μεγαλύτερη οφειλή φτάνει τα 28 εκατ. ευρώ και η μικρότερη τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στους έξι, σύμφωνα με την εφημερίδα, βρίσκεται και πολύ γνωστός επιχειρηματίας που βρίσκεται στον Κορυδαλλό τους τελευταίους μήνες για χρέη στο Δημόσιο. Οι διαδικασίες αναμένεται να συνεχιστούν για τους υπόλοιπους οφειλέτες το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Πηγή:tanea.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.