, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Ρέσλερ καλεί τους νέους στη Γερμανία

resler1«Ελάτε στη Γερμανία! Κάνετε εδώ την επαγγελματική σας εκπαίδευση!». Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, καλεί τους νέους από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου να ενταχθούν στο σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης της χώρας του, με την προοπτική μάλιστα της παραμονής και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ακόμη και με την απόκτηση διπλής υπηκοότητας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερία «Die Welt am Sonntag», ο κ. Ρέσλερ επισημαίνει ότι κάθε χρόνο μένουν κενές χιλιάδες θέσεις εκπαίδευσης στις γερμανικές επιχειρήσεις και τονίζει ότι «οι πόρτες είναι ανοιχτές για τους νέους του Νότου, με την δυνατότητα να παραμείνουν και ως επαγγελματίες, ακόμη και με διπλή υπηκοότητα». Αναφέρεται δε στην ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης «www.make-it-in-Germany.com» («Κατάφερέ τα στην Γερμανία»), η οποία λειτουργεί ως βασικός κόμβος για την ενημέρωση γύρω από τα προγράμματα.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.