, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μονο στην Κ: Τι έκανε ο αντιδήμαρχος στο Σαν Φρανσίσκο; (ντοκουμέντα)


kourakisτου Βαγγέλη Στολάκη

 «Ημι-επίσημη» και όχι επίσημη, όπως την είχε αποκαλέσει ο ίδιος, επίσκεψη στο Σαν Φρανσίσκο πραγματοποίησε το Μάιο ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης.

 Το ταξίδι του αντιδημάρχου, στο μέρος όπου ζει και εργάζεται ο γιος του και μάλιστα την περίοδο των εορτών του Πάσχα, με έξοδα του δήμου, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της διοίκησης αλλά και των δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

 Εξαιτίας των αντιδράσεων αυτών, το ταξίδι κόστους 3.687,01 ευρώ αναβλήθηκε και… οι μέρες μειώθηκαν κατά μια βδομάδα! Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την τότε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο Ανδρέας Κουράκης  θα λάμβανε εκτός έδρας αποζημίωση ύψους 95 ευρώ τη μέρα, θα διέμενε σε τετράστερο ξενοδοχείο με χρέωση 300 ευρώ τη βραδιά ενώ το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου ανερχόταν σε 922, 01 ευρώ.

 Σύμφωνα με τον απολογισμό του ταξιδιού, έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η «Κ», που έφτασε στο γραφείο του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη  ο αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του κ. Κουράκη στο Σαν Φρανσίσκο ο τελευταίος επισκέφτηκε το δημαρχείο της περιοχής αλλά δεν πραγματοποίησε ποτέ συνάντηση με το δήμαρχο, όπως είχε ισχυριστεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, λίγο πριν αναχωρήσει από την πόλη.

 Ο κ. Κουράκης επίσης συναντήθηκε με την αρμόδια του δήμου Σαν Φρανσίσκο για τη διοργάνωση Ιστιοπλοϊκών αγώνων. Σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη στο γραφείο του Γιάννη Μπουτάρη «κατά τη συνάντηση ο κ. Κουράκης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις πρωτοβουλίες καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης». Οι συνομιλητές του κ. Κουράκη, δηλαδή οι δυο υπάλληλοι του δήμου Σαν Φρανσίσκο και όχι ο δήμαρχος –με τον οποίο άλλωστε ποτέ δεν συναντήθηκε- του εξέφρασαν επίσης την πρόθεση υλοποίησης κοινών προγραμμάτων κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης 2014 (Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας).

 Ο κ. Κουράκης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του επισκέφτηκε επίσης την Ιερά Μητρόπολη Αγ. Φραγκίσκου όπου έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη κκ. Γεράσιμο. Στη συνάντησή τους, ο Θεσσαλονικιός αντιδήμαρχος μίλησε και για την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να παραχωρήσει το Γενί Τζαμί στους μουσουλμάνους της Θεσσαλονίκης για προσευχή.

 Επίσης ο αντιδήμαρχος δεν συναντήθηκε με νέους επιστήμονες της Silicon Valley ούτε με τον Διευθυντή του American Jewish Committee.

 Δείτε τα έγγραφα: 

 

Eggrafo-kourakis

 

Eggrafo-Kourakis2

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.