, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σώος ο εγκλωβισμένος πρόσκοπος στην Πίνδο

diaswsh-smolikasΑίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός προσκόπου που χθες το απόγευμα έπεσε και εγκλωβίστηκε ελαφρά τραυματισμένος σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων στο Σμόλικα, κοντά στο χωριό Πάδες Ιωαννίνων.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και με την άψογη συνεργασία των εμπλεκομένων, ο τραυματίας εντοπίστηκε, ανασύρθηκε με φορείο από τη χαράδρα και μεταφέρθηκε στις Πάδες και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Είναι καλά στην υγεία του με μια ελαφρά κάκωση στο δεξί πόδι.

Στην επιχείρηση συμμετείχε η ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δημοσθένη Αναγνωστάκη, η Πυροσβεστική και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Από πλευράς Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συμμετείχαν έντεκα μέλη από το παράρτημα της Οργάνωσης στα Γρεβενά και ένα μέλος από τη Θεσσαλονίκη. Οι επικεφαλής του παραρτήματος της Ε.Ο.Δ. στα Γρεβενά ασφάλισαν τον χώρο από κοινού με τους επικεφαλής της ΕΜΑΚ και τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής  Κόνιτσας, απεγκλώβισαν τον τραυματία με φορείο και στη συνέχεια του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.