, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Να δημιουργήσουμε διαφορετική κουλτούρα για τη χώρα» λέει ο Α. Παπαμιμίκος από τη Θεσσαλονίκη (φωτο και βίντεο)

Τζιτζικώστας-Παπαμιμίκος

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εκλογή του, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος με τη νέα του ιδιότητα, αυτή του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη. Συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου και συμμετείχε σε συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του κόμματος στο νομό.

 Με τον κ. Τζιτζικώστα επισκέφτηκε την Start Up επιχείρηση VIDAVO, με έδρα τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων τεχνολογικών λύσεων τηλεματικής για τον τομέα της υγείας. «Η νέα Ελλάδα μπορεί και πρέπει να στηριχθεί στη σύγχρονη και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα και όχι στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, που ήταν ο κανόνας μέχρι σήμερα.

Εμείς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουμε καταρτίσει ένα πολύ συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο από την πρώτη στιγμή της εκλογής μας, πριν από έξι μήνες, με ορίζοντα έξι ετών, για την προώθηση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και των νέων τεχνολογιών. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που καθιερώσαμε εξαρχής την Αντιπεριφέρεια Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών. Η συνεργασία μας με επιχειρήσεις που υποστηρίζουν αυτή τη φιλοσοφία είναι συνεχής, διότι θεωρούμε προαπαιτούμενο την επένδυση στο μέλλον, ώστε η Κεντρική Μακεδονία να εδραιώσει την αναπτυξιακή της προοπτική και να προχωρήσει μπροστά» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

 «Το πρόβλημα της ανεργίας είναι για όλους μας μια βασανιστική πρόκληση. Η επιχειρηματικότητα, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της καινοτομίας, μπορούν να μας ανοίξουν νέους δρόμους. Το θέμα όμως είναι όλη η ελληνική κοινωνία να αρχίσει να πιστεύει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να δημιουργήσουμε ένα νέο, παραγωγικό και εξωστρεφές μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα. Να δημιουργήσουμε ένα νέο αφήγημα και μια διαφορετική κουλτούρα, για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες» υπογράμμιζε από την πλευρά του ο κ. Παπαμιμίκος.

Παπαμιμίκος-Καράογλου2

 
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το γραφείο του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου. «Η Νέα Δημοκρατία δείχνει στην πράξη ότι τολμάει και γυρίζει σελίδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί κάνει το επόμενο βήμα» τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, υποδεχόμενος τον κ. Παπαμιμίκο, με τη νέα του ιδιότητα ως γραμματέα της Ν.Δ. «Πιστεύω ότι με τη δουλειά που έχει ξεκινήσει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, οι κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας πραγματικά θα κάνουν ένα βήμα μπροστά. Θα βγουν από την ακινησία στην οποία δυστυχώς βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα και θα αναλάβουν πολιτικές δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει ανάγκη ο τόπος. Εύχομαι ολόψυχα στον Ανδρέα καλή θητεία. Είναι μια “φρέσκια” επιλογή, επιλογή που ζητάει η κοινωνία. Το δείγμα γραφής του είναι θετικό. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

Δείτε το βίντεο:

Β. Στολ. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.