, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έκοψαν τα φρένα… απορριμματοφόρου στο δήμο Θερμαϊκού

Σε δολιοφθορά, αποδίδει η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού τις ζημιές που παρουσιάστηκαν σε δύο απορριμματοφόρα αυτοκίνητα, τα οποία ενοικιάσθηκαν από ιδιώτες, για να μπορέσει ο δήμος να ανταπεξέλθει στην αυξημένη, λόγω θέρους, αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Αλεξανδρή, στο ένα από τα οχήματα, άγνωστοι κόψανε τα σωληνάκια των φρένων, με συνέπεια να κινδυνεύσει σοβαρά ο οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ από το δεύτερο σκουπιδιάρικο, κάποιοι αφαίρεσαν την τάπα, με συνέπεια να χυθούν οι βαρβολίνες και να καεί το σασμάν.
 
Στα δύο βυτιοφόρα, είχαν τοποθετηθεί έμπειροι οδηγοί από αυτούς που και παλαιότερα είχαν υπηρετήσει στο δήμο με οκτάμηνες συμβάσεις, ώστε να γνωρίζουν καλά την περιοχή και τα δρομολόγια αποκομιδής των απορριμμάτων.
 
Σημειώνεται ότι και στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν σημειωθεί ανάλογα κρούσματα κατά οχημάτων του δήμου, με κλοπή μπαταριών, αφαίρεση εξαρτημάτων, μέχρι και την αρπαγή φορτηγού αυτοκινήτου.
«Από τη μία έχουμε όλα αυτά τα περιστατικά, που αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στο έργο της καθαριότητας του δήμου μας και από την άλλη η κυβέρνηση δεν μας επιτρέπει την απασχόληση φυλάκων για την περιφρούρηση της δημοτικής περιουσίας», λέει αγανακτισμένος ο δήμαρχος Θερμαϊκού.
 
Όπως είναι γνωστό, την Τρίτη 13 Αυγούστου θα διενεργηθεί ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων και του καθαρισμού των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου Θερμαϊκού, προϋπολογισθείσας αξίας 1.077.883 ευρώ.
 
Πηγή: farosthermaikou.blogspot.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.