, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνάντηση για το μέλλον της Τρ. Κύπρου με την τρόικα στη Λευκωσία

13AADB2F484A22E67A5FCFF009094265Το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο μεταβατικός Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου Χρίστος Σορώτος. Η Διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, με επικεφαλής τον κ. Σορώτο είχε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στη Λευκωσία με κλιμάκιο της Τρόικας, με επίκεντρο των συζητήσεων τα θέματα που αφορούν την αναδιάρθρωση της Τράπεζας.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Σορώτος είπε πως σε ότι αφορά το χρόνο εξόδου της Τράπεζας από το καθεστώς εξυγίανσης, όλα βρίσκονται εν εξελίξει. Σε ερώτηση πότε αναμένεται η τελική έκθεση του ελεγκτικού οίκου KPMG για το τελικό κούρεμα των καταθέσεων, ο κ. Σορώτος ανέφερε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Κεντρικής Τράπεζας και πως η Τράπεζα Κύπρου δεν έχει σχέση με αυτό.

Τέλος, σε ερώτηση κατά πόσον θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με την Τρόικα, ο κ. Σορώτος είπε πως σήμερα δεν θα γίνει άλλη συνάντηση, αλλά σίγουρα, πρόσθεσε, αναμένεται να υπάρξουν και άλλες τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα, στην Κεντρική Τράπεζα πραγματοποιήθηκε κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του τραπεζικού τομέα και της Τράπεζας Κύπρου μεταξύ των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστο Πατσαλίδη, τον Υφυπουργό Παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Πηγή:protothema.gr 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.