, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων: Διέρρευσαν στοιχεία 6 εκατ. πολιτών

Διαρροή προσωπικών δεδομένων 6 εκατομμυρίων πολιτών από στελέχη της παραδέχτηκε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ δεν έχει  παραπεμφθεί κανείς από τους υπαιτίους μέχρι στιγμής στη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει το tvxs, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατονόμασε μετά από έρευνα της την ΓΓΠΣ ως την «πηγή» της διαρροής, η οποία στις επανειλημμένες κλήσεις που έχει δεχθεί από τον Δεκέμβριο του 2012 από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προκειμένου να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα, έχει πάρει μέχρι στιγμής δύο αναβολές.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προσήλθε εν τέλει, για να δώσει εξηγήσεις στην συνεδρίαση της Αρχής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στη διάρκεια της οποίας ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χαράλαμπος Τσαβδάρης, παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία διέρρευσαν από την υπηρεσία του και ενημέρωσε τα μέλη της Αρχής Προστασίας ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ η οποία όμως δεν έχει καταλήξει σε πόρισμα και σε απόδοση ευθυνών. Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Τσαβδάρης είπε ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα προστασίας.

Τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει περιλαμβάνουν:

-Τα δηλωθέντα στις φορολογικές δηλώσεις στοιχεία στα έντυπα Ε1 για τα έτη από το 2003 έως το 2009 καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία του 2012.
-Τα στοιχεία υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2008, 2009 και 2012.
-Τα στοιχεία υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς του 2011.
-Τα σημειώματα για τις περαιώσεις που εστάλησαν το 2010 από το Υπουργείο Οικονομικών.
-Στοιχεία των τελών κυκλοφορίας για όλα τα έτη από το 2006 έως το 2012(!) καθώς και στοιχεία συναλλαγών και δηλώσεων πολιτών για πολλές ακόμη χρονιές.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.