, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υποτροφίες… Siemens

siemens2Ξεκίνησε το πρόγραμμα Siemens- Υποτροφίες Αριστείας ΙΚΥ Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ελλάδα που εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Siemens και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μια από τις περιοχές χρηματοδότησης που προβλέπεται από την συμφωνία είναι ο τομέας της εκπαίδευσης και αφορά στη δημιουργία κινήτρων για την παραμονή νέων επιστημόνων στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και την έρευνα με μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου και δεύτερου Κύκλου (Masters, Διδακτορικά) και μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι καλύτερες προοπτικές για αυτούς στο μέλλον.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, 100 νέοι επιστήμονες κάθε χρόνο και για πέντε χρόνια, θα έχουν την ευκαιρία να κερδίζουν υποτροφίες για σπουδές στους τομείς της Ενέργειας, της Βιομηχανίας, της Υγείας, των Υποδομών και της Αστικής Ανάπτυξης.

Οι υποτροφίες θα καλύπτουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα διαμονής, τα έξοδα διαβίωσης και άλλες αναγκαίες δαπάνες με στόχο τη στήριξη των νέων αυτών στην εκπαιδευτική και ερευνητική τους προσπάθεια.

Oι πρώτες υποτροφίες στους τομείς της Ενέργειας, της Βιομηχανίας, της Υγείας καθώς και των Υποδομών και της Αστικής Ανάπτυξης έχουν ήδη προκηρυχτεί.

Ειδικότερα, 100 υποτροφίες για διδακτορικές σπουδές τετραετούς διάρκειας, καθώς και 50 υποτροφίες για Master και 50 υποτροφίες για μεταδιδακτορική έρευνα έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της έναρξης του προγράμματος, ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens AE Πάνος Ξυνής, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υπογραφή του προγράμματος Siemens- Υποτροφίες Αριστείας ΙΚΥ με το οποίο μας δίνεται η ευκαιρία να στηρίξουμε την παραμονή των νέων αριστούχων στη χώρα μας προσφέροντας μια νέα προοπτική στους Έλληνες επιστήμονες να ολοκληρώσουν το επιστημονικό και ερευνητικό τους έργο».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.