, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κάηκαν σπίτια στο Μαρκόπουλο

Χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης απειλεί πλέον η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, καθώς έφτασε σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το δάσος Κουβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν εξοχικά σπίτια και αποθήκες, ενώ εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση. Αγωνιώδη έκκληση για βοήθεια έκανε ο δήμαρχος Μαρκόπουλου, Σωτήρης Μεθενίτης.

«Παρακαλούμε θερμά, κάθε ιδιώτη ο οποίος τυγχάνει να έχει στην κατοχή του φορτηγό – υδροφόρα, να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στον Ιππόδρομο, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά την τελευταία ώρα, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεσή της», ήταν η ανακοίνωση του κ. Μεθενίτη, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν κάθε προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι. Ομως το έργο τους γίνεται πιο δύσκολο από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Το απόγευμα εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στο δάσος Κουβαρά, στα όρια του δήμου Σαρωνικού. Εκεί βρίσκονταν 40 παιδιά, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

«Είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο», δήλωσε ο δήμαρχος, ενώ σύμφωνα με το protothema.gr κινδύνεψε τέσσερις φορές να εγκλωβιστεί ο ίδιος από τις φλόγες.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, απειλώντας οικισμούς με διάσπαρτα σπίτια. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται καθώς περνάει η ώρα και αποτελούνται πλέον από 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 43 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.