, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική Τούρκοι τουρίστες

touristes

Στη Θεσσαλονίκη και στις ακτές της Χαλκιδικής θα γιορτάσουν τη λήξη της νηστείας του φετινού Ραμαζανιού εκατοντάδες τουρίστες από την Τουρκία, οι οποίοι θα αρχίσουν από αύριο να καταφθάνουν στη Βόρεια Ελλάδα οδικώς ή αεροπορικώς.

Η γιορτή του Ραμαζανιού λήγει στις 7 του μηνός και ακολουθεί τριήμερη αργία οπότε ήδη πολλά μεγάλα ξενοδοχεία των δύο αυτών περιοχών έχουν προετοιμαστεί  για να προσφέρουν ειδικές υπηρεσίες στους επισκέπτες από την Τουρκία.
«Μόνο στο διάστημα από τις 8 μέχρι τις 10 Αυγούστου, θα έχουμε αφίξεις 35-40 πούλμαν με Τούρκους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Ραμαζανιού, χωρίς να μπορούμε να υπολογίσουμε τις αφίξεις που θα γίνουν αεροπορικώς. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλη κινητοποίηση, τόσο για τη Θεσσαλονίκη, όσο και για τη Χαλκιδική και ιδίως για το πρώτο ‘πόδι’, στην περιοχή από την Καλλιθέα μέχρι την Κρυοπηγή, και για το δεύτερο, προς το Πόρτο Καρράς» επεσήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τουριστικός πράκτορας, Στέφανος Χατζημανώλης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης.
Κατά τον ίδιο, οι Τούρκοι τουρίστες προτιμούν κυρίως ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων. «Αυτή τη στιγμή, οποιονδήποτε ξενοδόχο σε αυτή την κατηγορία κι αν ρωτήσεις στη Θεσσαλονίκη, θα σού πει ότι έχει κρατήσεις από Τούρκους τουρίστες για τις συγκεκριμένες ημέρες» σημείωσε ο κ. Χατζημανώλης, σύμφωνα με τον οποίο, η τουριστική ροή από την Τουρκία θα ενταθεί μετά τον Αύγουστο, καθώς στις 16 του μήνα θα εγκαινιαστεί επίσημα το μουσείο του σπιτιού του Κεμάλ Ατατούρκ.
«Συνολικά για το φετινό καλοκαίρι – μέχρι στιγμής – έχουμε αύξηση των διανυκτερεύσεων από Τουρκία κατά 35% (ήδη αυτό επιβεβαιώθηκε για το πρώτο εξάμηνο του έτους σε πραγματικούς αριθμούς), ενώ εκτιμούμε ότι η αύξηση θα ‘κλείσει’ μέχρι και στο 40%, στο σύνολο του θέρους», σημείωσε ο κ. Χατζημανώλης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι κρατήσεις για το συγκεκριμένο διάστημα (7-10/8) έχουν ξεπεράσει τις 1.000 φέτος, όταν πέρυσι ήταν περίπου 500.
Τη «μερίδα του λέοντος» αυτών των αφίξεων αποσπούν έξι-επτά μεγάλα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, τεσσάρων και πέντε αστέρων και ελάχιστα τριών.
 Στο μεταξύ, αύριο, με αφορμή την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να διαθέσει το Γενί Τζαμί για την τέλεση της καθιερωμένης προσευχής των μουσουλμάνων. Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Δήμος παραχωρεί το πρώην οθωμανικό τέμενος για άσκηση λατρευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων και, όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, αυτό θα συνεχίσει να γίνεται περιστασιακά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.