, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έρχονται 14 νέα «λουκέτα» από το ΣΔΟΕ

sdoe

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε στις Αρχάνες της Κρήτης όπου εκδιώχθηκαν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα όπου νυχτερινό κέντρο δεν υπάκουσε στις εντολές της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει πως είναι καθόλα νόμιμη η δυνατότητα της να κλείνει καταστήματα όταν διαπιστώνονται σοβαρές φορολογικές παραβάσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «στο πλαίσιο της αποστολής της μπορεί να αναστέλλει  τη λειτουργία καταστημάτων για διάστημα ενός μήνα, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 13 ν.2523/97, κάθε φορά που διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις, καθώς και όταν παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών».

Όπως μας ενημερώνει η γραμματεία δημοσίων εσόδων ήδη έχει κλείσει 12 επιχειρήσεις με το νόμο περί αναστολής λειτουργίας ενός μήνα, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να κλείσουν άλλα 14 καταστήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ διευκρινίζεται ότι από την στιγμή της διαπίστωσης της παράβασης, ο φορολογούμενος έχει δικαίωμα να ζητήσει ακρόαση από τους αρμοδίους των ελεγκτικών μηχανισμών εντός 15 ημερών.

#Tags: ΣΔΟΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.