, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κεφαλογιάννη: “Το 2013 η καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό”

tourismos1

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που επισκέπτεται την Κρήτη,  εξέφρασε την ικανοποίησή της για την φετινή χρονιά στον τουρισμό. Η υπουργός επισήμανε ότι τα στοιχεία για το 2013 δείχνουν ότι θα είναι η καλύτερη χρονιά τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εσόδων.

Αυτό σημαίνει, υπογράμμισε η υπουργός, ότι έχουμε υποχρέωση αυτή την επιτυχία να την διαφυλάξουμε και όχι απλά να προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή τουριστική χρονιά αλλά πολλές.

Σε ερώτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι είναι μέτρο που θα βοηθήσει την οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους επιχειρηματίες του κλάδου να κάνουν, όπως είπε, το αυτονόητο και τους καταναλωτές να ζητούν αποδείξεις.

Η κ. Κεφαλογιάννη, η οποία βρίσκεται στην Κρήτη, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και εξέφρασε την ικανοποίησή της επειδή, έπειτα από χρόνια, το μουσείο επαναλειτουργεί με ακόμα μια νέα πτέρυγα.

Όπως είπε, το μουσείο είναι πλέον ανοιχτό για να υποδεχθεί τους χιλιάδες ξένους και Έλληνες επισκέπτες που περίμεναν να έλθουν σε επαφή με τα μοναδικά αριστουργήματα που εκτίθενται σ αυτό.

«Δικό μας καθήκον» τόνισε «είναι να προβάλλουμε το μοναδικό Μινωικό Πολιτισμό σε κάθε γωνία του κόσμου και να τον αναδεικνύομε συνέχεια».

Η κ. Κεφαλογιάννη ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από το διευθυντή Γιώργο Ρεθυμνιωτάκη και συνοδευόταν από τους βουλευτές Ηρακλείου, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Λευτέρη Αυγενάκη και Μάξιμο Σενετάκη, το γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Δεικτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.