, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Μητσοτάκη ή τοπίο στην ομίχλη;»

(EUROKINISSI)

Μηνύματα συσπείρωσης, προκειμένου να βαφτούν… γαλάζιες και οι δύο περιφέρειες του Πειραιά, εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, που πραγματοποίησε χθες περιοδεία στο πρώτο λιμάνι της χώρας, πριν αναχωρήσει και πάλι για την περιφέρεια, προκειμένου να επισκεφθεί νομούς-κλειδιά για την κατάκτηση της «καθαρής νίκης» στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής.

Του Δημήτρη Γκάτσιου

«Είμαστε η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα του τόπου. Διότι εδώ ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία και ξέρετε: ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία, έχετε πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Από την άλλη, ένα τοπίο στην ομίχλη. Η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα αβεβαιότητα, ούτε αστάθεια, ούτε χρειάζεται πειραματισμούς και συμμαχικές κυβερνήσεις που πάντα ο ένας θα κοιτάει πώς θα υπονομεύσει τον άλλον, αντί να δουλεύουμε για το καλό και την προκοπή της χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος για ακόμη μία φορά έθεσε εμφατικά τα μεγάλα διλήμματα της 21ης Μαΐου.

«Οι εκλογές οι οποίες έρχονται έχουν τεράστια σημασία όχι μόνο για την οικονομία, για την υγεία, για την παιδεία, για τις συντάξεις, αλλά έχουν τεράστια σημασία και για το τι θα γίνει στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής. Προσωπικά ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολη ήταν η διαχείριση της Τουρκίας αυτά τα τέσσερα χρόνια. Εμείς, όμως, είμαστε αυτοί που κρατήσαμε τη χώρα ισχυρή, που επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις, που χτίσαμε συμμαχίες από τον Κόλπο μέχρι την Άπω Ανατολή και από την Ευρώπη μέχρι το Κογκρέσο… Θα πρέπει οι πολίτες που θα ψηφίσουν την Κυριακή να αναλογιστούν ότι ψηφίζουν για κυβέρνηση και για πρωθυπουργό που πρέπει να κρατήσει σταθερό και ασφαλές το σκάφος της χώρας σε ταραγμένα νερά και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη μας παράταξη», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Το σπριντ μέχρι την Κυριακή

Ο πρωθυπουργός, που συνεχίζει να απευθύνεται στους κεντρογενείς ψηφοφόρους, τοποθετώντας στο ίδιο πολιτικό κάδρο τους κυρίους Τσίπρα και Ανδρουλάκη, ζήτησε από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός στα τελευταία μέτρα του προεκλογικού μαραθωνίου.

«Θα χρειαστεί να κάνουμε γερό φίνις, είμαστε καλοί μαραθωνοδρόμοι αλλά είμαστε και καλοί στο σπριντ. Γιατί θέλω το βράδυ της 21ης Μαΐου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τη βούληση του ελληνικού λαού, σε ποιον θα εναποθέσουν την ευθύνη της διακυβέρνησης: στη Νέα Δημοκρατία, στη μεγάλη μας παράταξη. Για να μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την πορεία προόδου, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε θέσεις εργασίας, να αυξάνουμε τους μισθούς, να προσελκύουμε επενδύσεις, να μετατρέπουμε τον Πειραιά σε πραγματική αναπτυξιακή ατμομηχανή. Να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την παιδεία μας», επεσήμανε.

Ομιλίες σε Καστοριά και Θεσσαλονίκη

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά την τελευταία μεγάλη περιοδεία του στην Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, που έχει ως σταθμούς όσον αφορά τις ομιλίες του την Καστοριά και τη Θεσσαλονίκη. Ο κύκλος του «γαλάζιου» προεκλογικού αγώνα θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Παρασκευής, με την κεντρική πρωθυπουργική ομιλία στο Θησείο, όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει στη συνεχή άνοδο της συσπείρωσης, αλλά και στα ανοίγματα σε νέες ομάδες ψηφοφόρων.

«Εμείς είμαστε αυτοί που αυξήσαμε για πρώτη φορά τις συντάξεις και δεσμεύομαι και εδώ, από τον Πειραιά, για όσους συνταξιούχους δεν είδαν αυξήσεις λόγω της προσωπικής διαφοράς, θα εξακολουθούμε να σας στηρίζουμε έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει οριστικά. Θέλω να σας ζητήσω αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει, αυτό το κύμα το “γαλάζιο” το οποίο πια φουσκώνει σε όλη την επικράτεια, να συνεχίσουμε να το ενθαρρύνουμε μέχρι την τελευταία ημέρα των εκλογών», τόνισε από το πρώτο λιμάνι της χώρας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.